Польща передасть львівській лікарні обладнання для екстреної допомоги

img4932-0b988ed4

Лікарня швидкої допомоги отримає обладнання для екстреної служби від польських колег.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

У межах партнерства з екстреною службою повітряної авіації Польщі Львівська лікарня швидкої допомоги отримає сучасне обладнання для екстреного реанімування.

Із 2019 року Львів є учасником проекту «Покращення локального і регіонального потенціалу системи екстреної медицини в Україні». Завдяки співпраці з польськими партнерами й підтримці Міністерства закордонних справ Польщі, студенти-медики, інтерни та лікарі мають змогу навчатися на сучасних симуляторах, а викладачі — отримувати додаткові компетенції.

«Виникла ідея створити проект, який би передбачав створення симуляційного навчального центру для навчання лікарів, як діяти у невідкладних станах, а також — комплектування спеціального відділення екстреної допомоги в лікарні швидкої допомоги», — зазначив професор Варшавського медичного університету Роберт Галонзковський.

Тож відділення екстреної медичної допомоги лікарні швидкої допомоги Львова, як потужна клінічна база Львівського національного медичного університету, отримає нове обладнання, яке дозволить проводити швидку діагностику та рятувати пацієнтів у станах загрози життя. Окрім нового обладнання, також будуть і кваліфіковані інструктори, які навчатимуть лікарів надавати невідкладну медичну допомогу згідно сучасних європейських стандартів.

Екстрена служба повітряної авіації Польщі — давній партнер львівських лікарів. Ще з 2015 року іноземні колеги допомагають опанувати лікарям професійні навички, проводять спільні польсько-українські навчання з екстреної медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: