«Протягом року планували ввезти 500 кілограм кокаїну»: СБУ викрила злочинну схему

n_7216_59536407

Служба безпеки України попередила ввезення контрабанди в Україну з однієї з країн Латинської Америки. Йдеться про 30 кілограмів кокаїну.

Про це повідомляє пресцентр СБУ України.

Злочинці намагалися ввезти наркотики через Морський торгівельний порт «Южний», що на Одещині. Наркотики заховали всередині вантажного контенеру з автомобілями. Під час огляду правоохоронці виявили 31 брикет з високоякісним кокаїном, загальною вагою майже 31 кілограм. Орієнтовна вартість вилучено наркотику на чорному ринку становить понад 90 мільйонів гривень.

Працівники СБУ встановили, що частину ввезеного кокаїну зловмисники планували контрабандою перемістити до країн Європейського Союзу. У ході проведення контрольованої спецоперації правоохоронці «взяли» у Києві трьох учасників угруповання, у тому числі одного іноземного співорганізатора наркобізнесу. Затримання відбулось після закладання брикетів з кокаїном до спеціально виготовленого тайника в автомобілі кур’єра для перевезення до ЄС.

За даними СБУ, учасники угруповання планували протягом поточного року здійснити ще декілька контрабандних поставок до нашої країни: майже 500 кілограмів кокаїну для подальшого збуту в Україні та країнах ЄС.

Зараз тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб причетних до організації та участі в контрабанді наркотиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: