Що зміниться у березні: підвищення соцвиплат та нові правила перетину кордону

пенсії
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

З 1 березня відбудеться підвищення деяких соціальних виплат, а до Росії українці зможуть їздити тільки за закордонними паспортами.

ІА Дивись.Info зібрала головні зміни, які чекають на українців з початком весни.

Безробітні отримуватимуть більше

Правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття прийняло рішення про підвищення з 1 березня 2020 року мінімального розміру посібники з безробіття.

За даними прес-служби, для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 1630 гривень до 1800 гривень. Для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 610 гривень до 650 гривень.

Нові правила перетину кордону з Росією

Від 1 березня українці зможуть їздити до Росії тільки за закордонними паспортами.

При цьому українці, які раніше виїхали до Росії за внутрішнім паспортом чи свідоцтвом про народження, зможуть повернутися за цими документами.

Такі нововведення позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю. Вони дадуть змогу запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів та свідоцтв про народження з огляду на низький ступінь захисту цих документів. Зменшиться ймовірність незаконних вивезень неповнолітніх українців за кордон, адже відсутність фото на свідоцтвах про народження не дає можливість встановити приналежність документа конкретній дитині.

Домашній телефон подорожчає

Компанія «Укртелеком» підвищує з 1 березня 2020 року вартість місячної абонентської плати за стаціонарний телефон для населення на 10% - з 54,28 гривень до 59,71 гривень.

Згідно з повідомленням, 1 березня 2020 року припиняється дія знижки на щомісячну плату за послуги фіксованого телефонного зв'язку, яка діяла для абонентів (фізичних осіб) з 1 січня 2020 року.

Крім того, «Укртелеком» підвищив тариф на план «Домашній базовий» з 94 гривень до 117 гривень (500 хвилин на міжміські розмови і 120 хвилин на мобільні номери). Тариф «Домашній безлімітний» підвищено з 99 гривень до 123 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: