У зоні підвищеної уваги: на Львівщині через коронавірус перевірятимуть місця скупчення людей

630_360_1580470834-114

На Львівщині перевірять заклади освіти та місця великого скупчення людей щодо виконання протиепідеміологічних заходів.

Про це під час брифінгу розповів т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

«Найближчим часом будуть моніторингові візити у заклади освіти, місця великого скупчення людей з метою перевірки наявності миючих засобів, дезінфектантів та обробки приміщень від вірусної інфекції», – розповів Андрій Васько.

Він додав, що наразі не надходило повідомлень щодо осіб, які захворіли коронавірусом або перебувають з підозрою на спостереженні.

«Львівська обласна інфекційна лікарня готова до прийому пацієнтів, обсерватор у  протитуберкульозному санаторії у Немирові також готовий прийняти осіб на обсервацію. У пунктах пропуску на кордоні періодично є повідомлення щодо осіб, які мають підвищену температуру. Якщо ці особи не є із країн, де зафіксований коронавірус, то вони отримують рекомендації перебувати на обстеженні у сімейного лікаря», – розповів Андрій Васько.

Як розповів директор ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Роман Павлів, за минулу добу проведено понад 9 тисяч досліджень термометрії  у пунктах пропуску на кордоні.

За його словами, випадків відмови від вимірювання температури на кордоні не було.

«Нами організовані оснащені бригади по територіях на випадок коронавірусу. Додатково закуплені пульверизатори у разі обробки вогнищ, якщо вони будуть виникати», – розповів Роман Павлів.

В області далі очікують на тест-системи з Києва, втім, як розповів Роман Павлів, у Міністерстві охорони здоров’я наразі вирішили не поспішати.

«Зараз міністерство прийняло трохи інше рішення – вони спочатку хотіли давати їх нам на територію, але оскільки хворих в Україні наразі немає, то вони пояснили – якщо буде підозрілий випадок, тоді треба  відправляти на дослідження їм», – розповів Роман Павлів.

Водночас сьогодні або завтра мають бути оголошені торги на закупівлю тест-систем за кошти виділені з обласного бюджету.

«Попередньо ми планували закупівлю на 500 тис. грн, але можливо ця кількість буде меншою – все залежить від того, скільки область отримає від міністерства», – розповів Андрій Васько.

Він уточнив, що наразі йдеться про закупівлю 2,5 тисячі тест-систем, частина з них буде придбана за спрощеною процедурою. При цьому, коли можна очікувати надходжень тест-систем, у ЛОДА наразі сказати не беруться.

Крім цього, готується документація для оголошення торгів на закупівлю систем штучної вентиляції легень, апарату ЕКМО – для пілтримки хворих при важких дихальних недостатностях. Також будуть закуплені костюми біобезпеки, маски, респіратори, окуляри.

Щодо запровадженої ЛОДА онлайн-форми, то її заповнили уже 10 осіб. Водночас лише троє із тих, хто заповнив, є мешканцями області.

«Решта не з Львівщини, тому вони по формі незареєстровані», – розповів Андрій Васько.

Нагадаємо, що людей, які повернулись з країни, у якій зафіксовано спалах коронавірусу, просять повідомляти про це департамент охорони здоров’я ЛОДА шляхом заповнення онлайн-форми за посиланням або в телефонному режимі за номером: 260-19-18.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: