В Укрзалізниці кажуть, що рентабельність приміських перевезень - мінус 900%

укрзалізниця
Фото з архіву.

В Укрзалізниці повідомили, що приміські залізничні перевезення для компаній збиткові на 900%: на кожну гривню отриманого доходу припадає 9 гривень витрат.Про це повідомив директор зі стратегічного розвитку та інвестицій Укрзалізниці Антон Саболевський, передає прес-служба Укрзалізниці.

В Укрзалізниці повідомили, що приміські залізничні перевезення для компаній збиткові на 900%: на кожну гривню отриманого доходу припадає 9 гривень витрат.
Про це повідомив директор зі стратегічного розвитку та інвестицій Укрзалізниці Антон Саболевський, передає прес-служба Укрзалізниці.

«Рентабельність приміських сполучень мінус 900%. Ми в передмістя вкладаємо дев'ять гривень, а отримуємо одну», — заявив чиновник УЗ.

За його словами, у всьому світі держава субсидує приміський залізничний транспорт. Для прикладу Саболевський навів досвід Німеччини, де місцеві органи влади замовляють послуги приміських перевезень у Deutsche Bahn, з якою Укрзалізниця почала стратегічне партнерство.

За даними Укрзалізниці, станом на початок березня 2020 року місцеві органи влади заборгували компанії 403,4 мільйона гривень за перевезення пільгових категорій пасажирів. Найбільше заборгував Київ та Чернівецька область. Вони заплатили 0% та 0,1% від суми за пільговиків.

Нагадаємо, що раніше в Укрзалізниці направили прохання до парламенту виділити 7,1 мільярда гривень на оновлення парку електричок через те, що через свій вік вони загораються просто у дорозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: