Як у Львові дезінфікують транспорт, щоби вберегти пасажирів від коронавірусу (фото)

IMG_7929

У понеділок, 2 березня, «Львівелектротранс» спільно з управлінням житлово-комунального господарства та інфраструктури ЛМР продемонстрували, як миють та дезінфікують електричний транспорт Львова, аби вберегти населення від поширення коронавірусі та інших недуг.

Трамваї і тролейбуси готують до маршрутів за допомогою хімікатів. Для обробки використовують техніку Kärcher, але вже невдовзі планують запустити дві повноцінні мийки, призначені безпосередньо для миття трамваїв та тролейбусів.

«Працівники «Електротрансу» показали, яким чином відбувається процес дезінфекції. Двічі на день наші тролейбуси, трамваї, автобуси проходять дезінфекцію, - розповідає міський голова Львова Андрій Садовий. – Це особливо важливо у такі напружені дні, які є у світі у зв’язку з епідемією коронавірусу».

Запустити в роботу професійну мийку планують вже у серпні.

«Ще одна добра новина – зараз тривають тендерні процедури, і наприкінці серпня ми будемо мати нову професійну мийку для електротранспорту. Наразі наші тролейбуси і трамваї миють технікою Kärcher. У принципі це можливо, але хотілося б це робити швидше, якісніше, у більшій кількості», – пояснив Садовий.

Нові мийки обмиватимуть трамваї та тролейбуси на ходу. Це дозволить суттєво пришвидшити процес і підвищити якість.

«Це будуть два комплекси: один на вулиці Тролейбусній, інший – на Городоцькій, – розповідає заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий. – Нова техніка зможе мити за ніч до 200 одиниць, якісно і швидко. Так само буде підвищено якість самої мийки, електротранспорт виглядатиме акуратнішим і чистішим».

Однак транспорт всередині і надалі митимуть вручну. За словами Андрія Білого, поки що немає роботизованої технології, яка дозволяла б це робити без залучення людської праці.

«Відбувається миття у такий спосіб: спочатку працівники обробляють салон рухомого складу хімією, потім у декілька етапів прибирають ганчір’ям. За декілька годин такий трамвай чи тролейбус готовий до перевезень і не має небезпеки від хімікатів. Миють тролейбуси і трамваї штатні працівники «Львівелектротрансу», – коментує Білий.

Автоматична мийка для автобусів у Львові вже працює у штатному режимі. Так доглядають за маршрутками ЛКП «АТП-1». Як розповідає Андрій Білий, між управлінням інфраструктури та приватнимим перевізниками зараз налагоджено щільний контакт: перевіряється справність рухомого складу і його зовнішній вигляд. Якщо автобус не відповідає вимогам – перевізника штрафують або застосовують інші санкції.

Щоби покращити транспортну мережу Львова, міська влада оголосила тендер ще на 100 автобусів для ЛКП «АТП-1» – фінальне рішення, кого ж визначать переможцем тендеру, буде прийнято у квітні.

«Приємна новина, що «Електрон» поставив ще 5 тролейбусів – всього ми вже маємо 30, ще 20 мають поставити у березні, – зазначає міський  голова Андрій Садовий. – Крім того, оголошено тендер на 100 автобусів – у квітні очікуємо фінальне рішення, хто буде постачати автобуси для Львова. Крім того, маємо у планах електробуси. Я б дуже хотів, аби ми зберегли славу міста, яке робить основну ставку на електричний транспорт».

За статистикою, у 2019 році Львів закупив найбільше нового комунального транспорту порівняно з іншими містами України. Всього українські міста у 2019 році закупили 269 одиниць техніки. 150 з них придбав Львів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: