Головний санлікар закликає не скуповувати хірургічні маски

маска

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санлікар Віктор Ляшко закликає українців не скуповувати хірургічні маски, бо вони не захищають від інфекцій, а потрібні лише хворим з симптомами ГРВІ. Про це він сказав під час брифінгу у Кабміні 3 березня.

«Хвора людина з симптомами - це саме та людина, яка потребує одягання хірургічної маски для того, щоб зменшити відстань, на яку поширюється збудник інфекційної хвороби. Я закликаю всіх...не використовуйте засоби індивідуального захисту, оскільки їхня закупівля у великих кількостях, які будуть лежати по квартирах, призводитиме до того, що ми не матимемо на глобальному рівні хірургічних масок», - сказав Ляшко.

Ляшко зауважив, що для захисту від різних інфекцій необхідно в першу чергу часто мити руки чи обробляти їх антисептичними засобами, а також дотримуватись ізоляції у випадку, якщо ви захворіли, та не контактувати з хворими з симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції або знаходитись як мінімум за 1,5-2 метри від хворого.

Нагадаємо, 3 березня, в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу COVID-19.

Випадок інфікування зафіксували у Чернівецькій області. «У нас були чотири випадки із підозрою. Сьогодні ця підозра підтвердилась в однієї людини», – зазначив Ляшко.

Він додав, що чоловік із жінкою, які подорожували одразу самоізолювалися. Через два дні у чернівчанина з’явились симптоми, які могли свідчити про коронавірусну інфекцію. За алгоритмом чоловік звернувся за консультацією до сімейного лікаря і продовжував виконувати рекомендації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: