Львівські школярі вивчатимуть мистецтво за допомогою мобільної лабораторії (фото)

IMG_8231

Школярі Львова зможуть вивчати образотворче мистецтво та музику за допомогою сучасної мобільної лабораторії.

Мистецька лабораторія складається з 9 експонатів, кожен з яких розкриває наукове явище: «Калейдоскоп», «Перспективна сітка», «Побач свій голос», «Фігури Хладні», «Звуконаслідування», «Труба Кундта», «Створіть Катеринку», «Терменвокс», «Галерея одного елементу».

Обладнання обійшлося міському бюджету у 2 мільйони гривень, передає кореспондент ІА Дивись.info.

На думку міського голови Львова Андрія Садового, лабораторія виправдує вкладення, адже таким чином міська рада інвестує у знання школярів.

«Можливо, серед наших школярів є майбутні лаурети Нобелівської премії, композитори, художники, чиї роботи з часом будуть виставляти на Sotheby`s за мільйони доларів», - ділиться Андрій Садовий.

Мистецька лабораторія – вже друга пересувна дослідна станція для школярів Львова. Першу закупили у 2018 році, вона має науково-технічне скерування. За допомогою цієї лабораторії діти можуть експериментувати з хімічними та фізичними явищами.

Постійного місцезнаходження лабораторії не матиме. Вона буде «мандрівною», тобто їздитиме від однієї школи до іншої. Висока якість всіх складових обладнання дозволяє багаторазово збирати і розбирати лабораторію для транспортування.

Мобільна лабораторія розпочне мандрівку з ліцею «Просвіта».

«Сьогодні в ліцеї «Просвіта» ми починаєм великий тур цієї спеціалізованої лабораторії, яка фактично поєднує фізику, образотворче мистецтво і музику, – анонсує мер. – Діти можуть тут творити й електронну музику. Вони розуміють, що таке хвиля, де береться звук. Ця лабораторія буде подорожувати по всіх школах Львова, бо ми хочемо, щоби діти вже сьогодні отримували найкращі знання. Таких лабораторій в Україні ще немає, а у Львові є».

Сучасна лабораторія – вимога часу, а не модна захцянка. У цьому переконана заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

«З результатів вступних кампаній до українських вишів ми робимо висновок, що діти не люблять фізики, математики. Для того, щоб дітей мотивувати, їм треба зовсім інакше подавати цей матеріал, – переконана чиновниця. – Коли ми на сучасний лад обладнали кабінети, коли ми закупили мультитач-панелі, відповідне програмне забезпечення, у школярів змінилося ставлення до науки. Вчитися стало цікавіше».

Оскільки певні здобутки в галузі освіти Львів вже має, на досягнутому не планують зупинятися.

«Зараз ми опрацьовуємо технічне завдання для закупівлі ще однієї наукової лабораторії з математики», – ділиться Галина Слічна.

Планується, що нова наукова лабораторія почне функціонувати у навчальний закладах Львова вже з наступного навчального року.

Мобільний дослідний центр не зорієнтований на конкретну вікову категорію школярів. Лабораторією можуть користуватися як учні початкових класів, так і випускники.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: