На Львівщині 7 осіб мали підозру на коронавірус

IMG_8188

Впродовж тижня семеро осіб були госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню з підозрою на коронавірус.

Про це під час брифінгу розповіла завідувачка відділенням КЗ ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» Таміла Алексанян, передає ІА Дивись.Info

За її словами, підозра на коронавірус не підтвердилася – в усіх хворих було виявлено грип.

«За тиждень було 7 людей, які звернулися у нашу лікарню з підозрою на коронавірус. Ці люди були оглянуті з використанням засобів індивідуального захисту, їм зробили швидкі тести на грип. Він був виявлений в усіх випадках і люди скеровані на лікування у відділення, тобто вони вже не в ізоляторі. Це люди, які прибули з-за кордону, зокрема з Італії, і у яких під час перетину кордону була виявлена підвищена температура. Також люди зверталися до сімейних лікарів і були скеровані до нас. Зокрема, вчора ввечері звернулася подружня пара, яка була в Парижі і там вони захворіли. В них виявлений грип і вони лікуються і відділенні», - розповіла Таміла Алексанян.

Вона запевнила, що інфекційна лікарня готова до прийняття пацієнтів, а звільнення інших відділень лікарні буде відбуватись в міру потреби.

«Ми уже виділили 20 ліжок в ізоляторах. Ліками ми теж забезпечені, Оскільки цільової терапії поки не знайдено, лікування відбувається симптоматично», - додала Таміла Алексанян.

Водночас, вона закликала не забувати, що триває сезон захворюваності на грип.

«У 95% людей, які до нас надходять є важкі ускладнення у вигляді вірусно-бактеріальної пневмонії, нейротоксикозу або менінгоенцифаліту. При цьому засоби безпеки такі як і для коронавірусу», - розповіла Таміла Алексанян.

Читайте також: Стало відомо, де саме в Україні зареєстрували випадок захворювання на коронавірус

Як розповіла керівниця Львівського обласного центру громадського здоров'я Мар'яна Служинська, при обласному департаменті охорони здоров’я працює гаряча лінія, на яку можна зателефонувати та дізнатися всю інформацію щодо коронавірусної інфекції, зокрема, про симптоми, профілактику, куди звертитися тощо.

«В Україні також працює цілодобова безкоштовна урядова лінія 1545, там теж можна отримати всю інформацію. Створені спеціальні меседж-бокси, окрім того, можна поговорити із фахівцем. За матеріалами Центру громадського здоров’я були надруковані інформаційні листівки та плакати. Їх є достатньо і їх розповсюджують для медиків всієї області.  Такі плакати можна також отримати на Костя Левицького, 14 у Центрі громадського здоров’я. В Україні також працює гаряча лінія для фахівців, які будуть працювати з коронавірусом - 0800 505840, крім того Центр громадського здоров’я розробив навчальний модуль для лікарів, які надаватимуть допомогу хворим із коронавірусною інфекцією», - розповіла  Мар'яна Служинська.

Вона наголосила, що джерел достовірної інформації про коронавірус цілком достатньо, і закликала мешканців області не послуговуватись неперевіреними новинами.

За інформацією міністерства охорони здоров’я, станом на 3 березня 2020 року у світі зареєстровано 90 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  3 117 - летальні. Одужало вже 48 017 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: