Під час промови у Раді Рабінович увімкнув «Вставай, страна огромная» (відео)

1491307444-2259-vadim-rabinovich-foto-press-slujbyi-za-jittya (1)

Депутат фракції «Опозиційна платформа — за життя» Вадим Рабінович після звинувачень влади у «фашизмі» ввімкнув у Верховній Раді радянську пісню часів Другої світової війни «Священна війна».

Це сталося на засіданні погоджувальної ради 2 березня, передає «Громадське».

Своя промову Рабінович розпочав з критики заяви міністра закордонних справ Вадима Пристайка щодо святкування 9 травня.

«Позиція наша залишається такою, як вона є: ні, ми не збираємося святкувати 9 травня, ми, як і весь європейський континент, через 75 років готові зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові одне одного вибачити», — сказав Пристайко в інтерв’ю «Україна 24».

Міністр уточнив, що святкувати треба те, що після Другої світової континент перебуває у відносному мирі. «Якщо не рахувати наші 6 років війни», — додав Пристайко.

Рабінович пообіцяв, що в Україні завжди святкуватимуть 9 травня.

«Наші діди та батьки разом зупинили фашизм у 45-му році. Я сподіваюся, що ми будемо святкувати 20-ий рік, як рік визволення України від фашизму», — заявив він.

Після цього Рабінович сказав, що в нього залишився час на виступ, але йому немає що додати, тому він зробить «музичну паузу» — депутат ввімкнув на телефоні радянську воєнну пісню «Вставай, страна огромная» (Офіційна назва «Священна війна»).

Коли спікер Дмитро Разумков виключив Рабіновичу мікрофон, той продовжив наступний рядок вже сам.

Початок виступу Рабіновича 23:00.

Зазначимо, що в Україні 9 травня продовжує бути державним святом, з 2016 року воно називається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Також святковим в Україні є й 8 травня — це День пам'яті та примирення.

Нагадаємо, нещодавно Рабінович запропонував створити парламентську делегацію для участі у параді перемоги в Москві 9 травня. Тоді депутатка «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко назвала його слова ганебними, а представник «Голосу» запропонував Рабіновичу сформувати делегацію й поїхати до Москви, але не повертатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: