«Слуга народу» зареєструвала законопроєкт про звільнення Рябошапки

2474059

У Верховній Раді народні депутати, зокрема з президентської фракції «Слуга Народу», зареєстрували проєкт постанови про відставку Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора України.

Проєкт постанови про висловлення недовіри Рябошапці з'явився на офіційному сайті Ради, передає «Громадське».

Його ініціаторами є зокрема народні депутати від фракції «Слуга Народу» — Максим Бужанський, Олександр Дубінський, Богдан Торохтій, Олександр Куницький та інші.

Наразі постанова перебуває на розгляді керівництва парламенту.

«Враховуючи важливість та терміновість встановлення справедливості за ключовим запитом суспільства, існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків Генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді», — йдеться в постанові.

Депутати стверджують, що нерозслідування та гальмування розслідування найбільш резонансних кримінальних проваджень свідчить про небажання і неспроможність генпрокурора виконувати поставлені перед ним завдання.

Зазначимо, за законом, народні депутати можуть відправити генерального прокурора у відставку, зібравши спочатку не менше 150 підписів депутатів. Після цього документ може бути зареєстрований у парламенті. За нього має проголосувати більш ніж половина народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради (226 голосів).

Також кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів має надати висновок щодо виконання Генеральним прокурором своїх професійних обов’язків. Що саме має містити цей висновок, в який момент має надаватись та на що саме він впливає, у законі чітко не прописано.

Нагадаємо, 4 березня о 16 годині Верховна Рада збереться за позачергове пленарне засідання на вимогу президента України Володимира Зеленського. Серед іншого президент просить заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів. Також будуть розглядати кадрові зміни в Кабінеті міністрів.

Президентська партія «Слуга народу» очікує побачити в оновленому складі Кабінету міністрів України «нових по духу людей» з управлінським досвідом у державній владі чи у бізнесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: