В уряді анонсували зростання пенсій: кому й коли збільшать виплати

соколовська

Юлія Соколовська представила стратегію зростання пенсій. За словами очільниці відомства, підвищення здійснюватиметься у декілька етапів, - повідомляють в Уряді.

Юлія Соколовська представила стратегію зростання пенсій. За словами очільниці відомства, підвищення здійснюватиметься у декілька етапів, - повідомляють в уряді.

«Спочатку найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації уже в цьому році їхні пенсії у середньому зростуть на 700 грн/місяць. Далі – від 78, ще через рік – від 75 років  тощо», – наголосила Міністр соціальної політики.

Нагадаємо, середній розмір пенсії в Україні за станом на 1 січня 2020 року становить 3082,98 грн.

Такі дані оприлюднив Пенсійний фонд на фейсбук-сторінці. Згідно з  інфографікою, 75,4% пенсіонерів отримують виплати за віком. Їм в середньому виплачують 3064 гривні.

Ще 12,8% пенсіонерів отримують допомогу від держави по інвалідності. Середній розмір пенсій в цій категорії – 2641 грн. 5,7% від загальної кількості стали пенсіонерами в зв’язку з втратою годувальника.

В середньому вони отримують 2916 гривень на місяць. Найменш численні категорії пенсіонерів – за вислугу років (5,4%, середній розмір виплат 4500 грн) і соціальні пенсії (0,7%, 1644 грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: