Які свята відзначають 3 березня (іменини, народні прикмети)

630_360_1505467879-5900

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 3 березня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 3 березня в Україні і світі.

Свята та події 3 березня

Всесвітній день дикої природи. 20 грудня 2013 року 68-а сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй ухвалила проголосити 3 березня Всесвітнім днем дикої природи, з тим щоб підвищити рівень обізнаності в питаннях дикої фауни і флори (A/RES/68/205). Дата збігається з датою прийняття Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори (СІТЕС) в 1973 році, яка відіграє важливу роль в регулюванні міжнародної торгівлі зникаючими видами.

Раніше, в рішенні 16-ї сесії Конференції Сторін СІТЕС (КС-16), що проходила в Бангкоку 3-14 березня 2013 року, було також запропоновано проголосити 3 березня Всесвітнім днем дикої природи. Спонсором резолюції СІТЕС виступило Королівство Таїланду, яке здійснювало у себе Конференцію КС-16 і подала результати КС-16 Генеральній Асамблеї ООН.

Всесвітній день письменника (повна назва — Всесвітній день миру для письменника) — професійне свято, яке святкується 3 березня. Закликає «четверту владу» виступати проти негативних аспектів демократичного друку, утриматись від неправдивих публікацій, навмисних фальсифікацій, умисного викривлення фактів та тенденційної безчесної їх інтерпретації заради політичних, групових та особистих інтересів.

У 1921 році було створено ПЕН-клуб. У 1923 році в Лондоні відбувся перший міжнародний конгрес ПЕН-клубу. 12–18 січня 1986 року на 48-му за рахунком міжнародному конгресі учасники ПЕН-клубу прийняли рішення оголосити 3 березня Всесвітнім днем миру для письменника.

У деяких країнах це свято розширило заявлений спектр. Називається просто День письменника і є приводом для вшанування літературних діячів, які проявили себе.

3 березня проводять Всесвітній день слуху. Відзначається з 2007 року з метою підвищення обізнаності про те, як запобігти глухоті і втраті слуху. До 2016 року він був відомий як Міжнародний день вуха

Іменини 3 березня

Цього дня іменини святкують: Кузьма, Лев, Віктор, Василь, Агапій, Дорофій та Олександр.

Народні прикмети 3 березня

У народі 3 березня пекли вівсяне печиво — вівсяники і очікували пташку вівсянку, приліт якої наближав теплі весняні дні.

Гороскоп 3 березня

Овен

Сни цього дня – точніше, цієї ночі – ніяк не можна назвати віщими, тому, якими б неприємними вони не здалися, не варто приймати їх близько до серця.

Телець

Найважливіше сьогодні – стримувати негативні емоції, які, будуть непідконтрольними та можуть обсісти голови оточення.

Близнюки

Уникнути неприємностей цього дня допоможе позитивне мислення: з самого ранку необхідно налаштовуватися на хороше, і воно обов'язково матеріалізується в реальному житті.

Рак

Не варто робити різких рухів: рекомендується зачаїтися і перечекати потенційно небезпечний час в тиші і спокої, краще всього – в стінах власного будинку.

Лев

Доведеться почути багато критичних зауважень на свою адресу, і якщо від слів малознайомих людей можна відмахнутися, то до думки близьких необхідно буде дослухатися.

Діва

Негатив дня найкраще нейтралізувати за допомогою улюбленого заняття: якщо поринути в хобі з головою, всі неприємності, не зачепивши вас, пройдуть повз.

Терези

Не варто втручатися у конфлікти, які не стосуються особисто вас: зрештою сторони конфлікту помиряться, а ви ризикуєте залишитися винним в очах і тих, і інших.

Скорпіон

Щоб день минув нормально, а справи просувалися без збоїв, необхідно заздалегідь скласти детальний робочий план і не відступати від нього на жоден пункт.

Стрілець

Не варто реагувати на критику на свою адресу, – в переважній більшості випадків вона буде продиктована банальною заздрістю, тому на увагу не заслуговує.

Козеріг

Прекрасний спосіб відволіктися від сумних думок, які будуть долати цього часу, – домашні справи, тим більше що вони вже накопичилися у великій кількості.

Водолій

Незадоволеність собою, яка опанує вас цього часу, річ хороша, оскільки дозволяє вдосконалюватися, головне – не перейти межу, за якою почне страждати самооцінка.

Риби

Найзатребуванішою якістю цього дня стане вміння бути поблажливим і пробачати оточення за різкі слова і докори, продиктовані агресивним станом Місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: