На хабарі затримали керівника митного поста «Ковель»

original-photo

Правохоронці затримали керівника митного поста «Ковель» Волинської митниці та посередника, які підозрюються в отриманні хабара.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

4 березня 2020 року за співпраці прокуратури Львівської та Волинської областей, а також ДБР та СБУ затримали виконувача обов’язків начальника митного поста «Ковель» Волинської митниці та посередника на одержанні частини неправомірної вигоди – 5 тис 440 дол США. Наразі вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру і готуються клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Очільниця прокуратури Львівської області Ірина Діденко прокоментувала інцидент: «Викрито в.о. керівника митного посту «Ковель» на Волині, який отримав 12 240 $ хабара! Йдеться про системне одержання 40 $ за 1 автомобіль. Саме стільки коштує не створення штучних перешкод підприємству у розмитненні».

За даними слідства, посадовець Держмитслужби і посередник ймовірно вимагали і отримали неправомірну вигоду на загальну суму 12 тис 240 дол США за не перешкоджання у митному оформленні транспортних засобів.

На даний час у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) проводяться невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: