На Львівщині вручили підозру екссудді, що пом'якшував вироки за хабарі

89733ee7da629de3731502020fdd18a9

Детективи національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру в хабарництві в.о. голові Турківського районного суду Луці Крілю. Єдиного суддю Турківського райсуду двічі ловили під час отримання хабарів.

Про це повідомляє Zahid.net.

Як повідомила прес-служба НАБУ, 2 березня Луці Крілю повідомили про підозру за одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 ККУ). Документ підписав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Нагадаємо, що Луку Кріля вперше впіймали на хабарі 19 грудня 2018 року. Суддя вимагав 1000 євро за закриття справи про нетверезе керування авто. За інформацією НАБУ, розслідування цієї справи завершено і її передали до суду.

Вдруге Кріля спіймали на хабарі 24 січня 2019 року. Цього разу він вимагав винагороду за те, щоб призначити м’яке покарання працівнику «Онуру», якого впіймали нетверезим за кермом. При цьому хабарі Лука Кріль отримував в туалеті суду.

На час розслідування справи про хабарництво Луку Кріля відсторонили від розгляду судових справ. Усі справи, які надходять до Турківського райсуду, передають в суди сусідніх населених пунктів.

Зазначимо, що Лука Кріль працює у Турківському райсуді з 2010 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: