На Львівщині запустили новий е-сервіс реєстрації дітей у садочки

sadok1

Сьогодні, 4 березня, у департаменті освіти і науки Львівської облдержадміністрації презентували новий електронний сервіс реєстрації дітей у чергу до закладів дошкільної освіти області – е-Садок.

Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

«Оскільки з функціоналом попередньої версії виникало багато проблем, департаментом освіти і науки було прийнято рішення не просто зробити апбґрейт сайту, а фактично переробити його повністю, зробити функціонал зручнішим для користування», - зазначив т.в.о. директора департаменту Ігор Гайдук.

Даний ресурс покликаний зробити процес зарахування дошкільнят у садочки прозорим та відкритим. У середовищі е-Садка батьки мають змогу в онлайн режимі зареєструвати свою дитину в чергу до одного з-понад пів тисячі закладів дошкільної освіти у Львівській області.

Уніфікований підхід гарантує відкритість та зрозумілість формування електронних черг. Сервіс максимально автоматизований, а алгоритми його роботи мінімізують втручання людини у процес формування електронних черг.

Вільний цілодобовий доступ до сервісу забезпечує безперешкодний контроль за станом електронних черг, але, піклуючись про конфіденційність, усі персональні дані є прихованими. Також подбали і про зручність, тому розробили графічний дизайн адаптованим для відображення на сучасних ґаджетах.

Зазначимо, адміністратори закладів дошкільної освіти створюватимуть електронні черги до вікових груп за умови наявності вільних місць. При створенні черги вказується: кількість вільних місць для дітей на загальних підставах зарахування; кількість вільних місць для дітей на пільгових підставах зарахування; дата відкриття реєстрації до конкретної електронної черги; дата завершення реєстрації до конкретної електронної черги.

Як відбувається реєстрація

Після подання батьками заявки, вона потрапляє на модерацію до адміністратора закладу. Він перевіряє, чи вірно введені у заявці дані згідно з долученими сканкопіями документів. У випадку коректності заявки адміністратор закладу змінює її статус на «Внесено до черги», а якщо виявлено неточності, то або просить їх виправити, або відхиляє заявку. Якщо заявку «Відхилено» адміністратором закладу, то вона видаляється і втрачає свою позицію в електронній черзі. Після засідання комісій у ЗДО, усі заявки, котрі потрапляють згідно черги до зарахування, адміністратор закладу змінює статус на «Рекомендовано до зарахування». Заявники, заявки котрих рекомендовані до зарахування, не пізніше дати, визначеної Положенням, повинні подати повний пакет документів до ЗДО. Заявки, до котрих не було подано документів, відхиляються. До зарахування рекомендується заявки наступні в електронній черзі.

Алгоритм формування черги:

Черга формується у хронологічній послідовності відносно часу подання заявки (досекундно).
Вгору черги переносяться заявки дітей із пільговим статусом, відповідно до пріоритетності такого статусу визначеної у Положенні, незалежно від дати їх подання, але лише в межах відведених для пільговиків місць.
Якщо чергова заявка із пільговим статусом вже перевищує кількісну квоту пільговиків, вона буде в черзі на загальних підставах та в порядковості відносно часу подання.
Якщо заявка вище по порядковості видаляється або ж скасовується, наступні заявки підіймаються по черзі.

Корегування заявки заявником можливе лише на етапі її розгляду, після «Внесення в чергу» корегування – неможливе, але заявник може «Скасувати» або «Видалити» заявку. В обох цих випадках заявка видаляється з черги та втрачає свою порядковість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: