На Львівщині затримали на хабарі керівника вугільної шахти (фото, відео)

Lviv_shahta_0303

На Львівщині за організацію системи «відкатів» поліцейські затримали керівника вугільної шахти.

Як інформує Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України, у вівторок, 3 березня, посадову особу та представника комерційної структури було затримано під час передачі коштів.

Оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України продовжують заходи з викриття корупційних схем в органах державної влади.

Під час їх проведення була задокументована протиправна діяльність керівництва однієї з вугільних шахт регіону. З метою власного збагачення налагодили процес реалізації вугілля за готівку, без належного відображення у бухгалтерському обліку, а також продаж вугілля по заниженій ціні. За таку збиткову для підприємства «послугу» отримували від  покупців «відкат»  у розмірі 250 гривень з однієї тонни.

У межах кримінального провадження, упродовж лютого - березня цього року, було задокументовано більше двох десятків  фактів одержання  керівником шахти неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності. Кошти були надані за можливість придбання якісного вугілля по заниженій ціні.

У вівторок, 3 березня, оперативники УСР, слідчі поліції Львівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури та за участю управління патрульної поліції затримали посадовця вугільного підприємства та представника товариства під час передачі ще одного «траншу». Загальна сума отриманого «відкату» становить 27 650 гривень.

Обох осіб затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення керівникові вугільної шахти про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, представникові комерційної структури - за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Правоохоронці офіційно не повідомляють прізвища затриманих керівників. За даними джерел Zaxid.net у правоохоронних органах, затримали в.о. директора шахти «Надія» Юрія Благуту. Гроші керівник шахти отримав від 57-річного мешканця міста Дубно Рівненської області, представника фірм «Глобал-Текс» та «Трейд Сервіс Глас» Петра Ткачука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: