Підозрюваному у катуванні співвітчизників, якого звільнили під час обміну полоненими, оголосили про підозру

866e2d8cc4234361831d6208378ab7dd

Служба безпеки України оголосила про підозру в катуванні співвітчизників українцю, звільненому з ОРДЛО під час обміну в грудні.

Про це повідомили в СБУ.

Цей громадянин, перебуваючи у тюрмі так званого «МДБ ДНР», добровільно вступив до складу вказаного незаконного збройного підрозділу. Разом зі спільниками він застосовував фізичне насильство та катував своїх же співгромадян – як цивільних, так і полонених військовослужбовців ЗСУ.

Доказова база була зібрана у результаті проведених допитів потерпілих, а також завдяки злагодженій роботі прокурорів, слідчих та оперативних співробітників контррозвідки СБ України.

Під час проведення обшуку за місцем проживання зловмисника виявили та вилучили речі, предмети і документи, що підтверджують його участь у терористичній організації «ДНР».

Наразі Служба безпеки України повідомила затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених, ч. 1 ст. 438, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: