Підприємці заявили про підвищений попит на антисептики, термометри та маски

shutterstock_634286918

Представники українських торговельних мереж заявили, що останнім часом українці почали активніше скуповувати антисептики, медичні маски, дезінфікатори та термометри. Водночас підвищеного попиту на харчові продукти немає.

Про це вони повідомили під час зустрічі у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, передає «Громадське».

«Наразі мережі проводять посилені закупки продуктів харчування у виробників, аби сформувати достатній запас продуктів та товарів, попит на які може підвищитися», — йдеться у повідомленні.

У Мінекономіки зазначають, що будуть активніше співпрацювати та спілкуватися для того, аби оперативно реагувати на ймовірні спекуляції на тлі поширення коронавірусу.

«Також торговельні мережі виявили готовність доставляти інтернет-замовлення при карантинних заходах у великих містах», — додали в Мінекономіки.

Нагадаємо, 3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом.

Інфікований — житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску «Порубне» в Чернівецькій області. Тоді симптомів зараження у них не виявили. Після прибуття подружжя самоізолювалося, а через два дні, 28 лютого, у чоловіка з'явилися симптоми, які вказували на коронавірусну інфекцію. 29 лютого його госпіталізували, а ввечері в понеділок, 2 березня, коронавірус підтвердили за допомогою тестування.

У дружини хворого не було симптомів інфікування. Вона була ізольована вдома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: