СБУ оголосила підозру львівському псевдоатовцю

87441389_2763274627041189_8074249847433068544_o

Служба безпеки України викрила чоловіка, який протягом останніх років за підробленими документами учасника бойових дій намагався незаконно отримати пільги, які надаються її учасникам.

Як інформую прес-центр СБУ, зловмисник, який представлявся вигаданим прізвиськом «Воїн», зокрема, подавав свої документи у Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій. За підробленим бланком він планував отримати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань. За інформацією слідства, «Воїн» також збирав «пожертви» з місцевих мешканців.

Як повідомляє Zaxid.net, йдеться про Віталія Коваленко – афериста зі Львова, який використовував підроблене посвідчення учасника бойових дій (УБД), щоб отримувати пільги та збирати гроші нібито на потреби.

Аферист, якого раніше двічі засуджували за різні злочини, підробляв документи про участь у військових діях, носив фіктивне посвідчення УБД та брехав про звання полковника розвідки. Використовуючи підроблені документи, Коваленко збирав гроші на АТО, але за призначенням їх не використовував.

Віталія Коваленка у 2016 році уже затримувала СБУ з фіктивним посвідченням УБД, нібито виданим Кіровоградським військкоматом. Влітку 2019 року поліція закрила провадження проти Коваленка через «відсутність в діянні складу кримінального правопорушення».

Вкінці січня Віталію Коваленку вдалося отримати справжнє посвідчення УБД у Львівському обласному військовому комісаріаті. Тепер він може законно претендувати на пільги, отримання земельної ділянки тощо.

Наразі зловмиснику повідомлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться за матеріалами Управління СБ України у Львівській області слідчими поліції під процесуальним керівництвом Прокуратура Львівської області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: