У Чернівцях з підозрою на коронавірус госпіталізували ще двох людей

1582791808-2357
Фото ілюстративне.

В інфекційне відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні госпіталізували двох людей — чоловіка та жінку з підозрою на китайський коронавірус.

Про це інформує Громадське.

Пацієнтів привезли 4 березня. Машину одразу відправили на дезінфекцію. Її водії були одягнені в біокостюми. Запевняють, що здадуть їх на утилізацію.

Водночас у середину медзакладу журналістів не впускають. Там усі одягнені у захисний одяг та респіратори.

Завідувачка відділення Валентина Мандреску повідомила, що у госпіталізованих гостре респіраторне захворювання. Наразі їхні аналізи відправили у Чернівецький лабораторний центр, аби перевірити на грип.

Вона додала, що в інфекційному відділенні є 45 ізоляційних боксів.

Нагадаємо, 3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом.

Інфікований — житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску «Порубне» в Чернівецькій області. Тоді симптомів зараження у них не виявили. Після прибуття подружжя самоізолювалося, а через два дні, 28 лютого, у чоловіка з'явилися симптоми, які вказували на коронавірусну інфекцію. 29 лютого його госпіталізували, а ввечері в понеділок, 2 березня, коронавірус підтвердили за допомогою тестування.

У дружини хворого не було симптомів інфікування. Вона була ізольована вдома. Але згодом через протести мешканців будинку жінку довелося теж госпіталізувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: