В адвоката, який захищає підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета, проводять обшук

_maslov_771x517
Леонід Маслов. Фото з відкритих джерел.

Просто зараз відбувається обшук в Леоніда Маслова – захисника Андрія Антоненка (RiffMaster), якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Просто зараз відбувається обшук в Леоніда Маслова – захисника Андрія Антоненка (RiffMaster), якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив Роман Синіцин.

«Леонід – не просто адвокат, а в минулому старший розвідник 92 ОМБр, учасник АТО, має державні нагороди, був у громадській раді доброчесності. У постанові суду прямо написано − вилучити жорсткі диски комп'ютерів, на яких містяться матеріали захисту», – написав Синіцин.

Натомість Микита Книш зазначив, що за кілька днів до цього зустрічався з Леонідом і вони розмовляли про те. Що поліція може піти на крані міри, щоби вкрасти докази захисту.

«Він прямим текстом говорив про необхідність шифрованого зберігання інформації. Сьогодні у нього проходить обшук і, я думаю, причини зрозумілі», – написав Микита Книш.

Нагадаємо, Андрій Антоненко – поет, музикант, засновник і фронтмен гурту Riffmaster, учасник російсько-української війни.

Торік, 12 грудня, Антоненка заарештували за підозрою у підготовці вбивства відомого українського журналіста Павла Шеремета, що сталося 20 липня 2016 року. Йому інкримінували організацію вбивства, яке, за версією поліції, здійснено ним разом з Яною Дугар та Юлією Кузьменко.

Справа розглядається в Печерському районному суді Києва, суддею призначено скандально відомого Сергія Вовка, який раніше був суддею в двох справах, які в 2012 році були визнані Європарламентом та Європейським судом з прав людини переслідуваннями за політичними мотивами.

8 грудня 2019 року під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Антоненко відкинув звинувачення слідчого та зазначив, що не має жодного стосунку до справи.

Також він навів низку відмінностей між своєю статурою і зовнішністю та статурою і зовнішністю людини на відеозаписах, які представило слідство та зазначив, що на момент вбивства не був знайомий з людьми, яких поліція підозрює в причетності до вбивства Шеремета. Попри це, Печерський суд призначив Антоненку утримання під вартою на два місяці без можливості внесення застави. 17 грудня слідчий намагався почати допит Антоненка, але він відмовився давати свідчення, назвавши слідство у справі упередженим.

Низка активістів, волонтерів та добровольців закликала всіх підтримувати Антоненка, Дугар і Кузьменко. Заяву МВС вони сприйняли як цілеспрямовану дискредитацію добровольців і волонтерів. 17 грудня 2019 р у Харкові біля ГУ Нацполіції області пройшов концерт на підтримку Антоненка.

20 грудня Антоненко подав до суду на ТРК Україна, Арсена Авакова, Євгена Коваля, Володимира Зеленського та Руслана Рябошапку, вимагаючи захисту честі та гідності. Андрій звинуватив їх в тому, що на брифінгу щодо його затримання ті виявили зневагу до презумпції невинуватості, звинувативши Антоненка у співучасті у вбивстві Шеремета без рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: