Які свята відзначають 4 березня (іменини, народні прикмети)

fashion-design-sketch

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 4 березня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 4 березня в Україні і світі.

Свята та події 4 березня

4 березня проводять Всесвітній день проти сексуальної експлуатації. Відзначається з 2009 року. Громадська організація GIPF - Міжнародна група слів жінок.

4 березня проводять Всесвітній день інженерії. Річниця заснування Всесвітньої федерації інженерних організацій, WFEO, в 1968 році.

4 березня проводять День міні - спідниці. Створювачкою міні-спідниць вважається англійка Мері Куант - британський дизайнер і модельєр одягу, яка представила її в 1965 році. З середини 1960-х років з'явилися навіть мікроспідниці. Вся різниця в тому, як їх носити.

Іменини 4 березня

Цього дня іменини святкують: Макар, Богдан, Максим, Микита, Архип, Филимон, Дорофій, Філофея, та Казимир.

Народні прикмети 4 березня

День Преподобного Льва — українське свято на честь Преподобного Льва, яке припадає на 4 березня. На Лівобережжі та на Київщині було колись повір'я: якщо хворий вночі перед цим днем побачить на небі падаючу зірку, то він у цьому році помре. До такого хворого, як до приреченого, сходилися всі рідні та знайомі прощатися: «Бо то його зірка з неба впала і вона з собою душу забере!».

Проте віра ця не була надто міцною, бо існувало багато оповідань, що заперечували віщування падаючої зірки, наприклад, таке:

«Був у нашому селі дід Мокій, здоровий, кремезний — дуб, а не чоловік! А як було йому п'ятдесят років, то схопило його за живіт — соняшниці напали чи там що... Лежав на лаві і стогнав. Було це саме на преподобного Льва, а ніч була місячна, гарна... І ось тоді побачив Мокій, що зірка з неба впала. Перелякався чоловік: схопився з лави, крику наробив... Діти, жінка — всі посхоплювались. «Що таке, що сталося?» — питають. Жінка його вже хреститися почала — думала: «Нечистий чоловікові приснився». А як почула про зірку, то й заголосила: «І на кого ти мене покидаєш?» — А Мокій з того переляку і про хворобу забув, болячку — як рукою зняло !... «Хай йому біс, — казав, — не буду більше хворіти». І не хворів. Ще п'ядесят літ після того жив — два дні за сто літ перетягнув, а хворим не був... Тільки вже як помирав, то ліг на лаві і сказав жінці: «Затули вікно, Горпино, рядиною, хай своєї зірки не бачитиму, як падатиме з неба».

Віра в падаючу зірку не скрізь однакова. Так на Поділлі про падаючу зірку розповідають таку легенду:

«Зірки — це Божі свічі на небі. Диявол чи то, пак, дідько по-нашому хоче, щоб і його свіча горіла разом з Божими. Як тільки той янгол, що свічі пильнує, кудись відвернеться, дідько — тиць та й поставить свою свічку. Але вона довго не горить, бо янгол ходить і оглядає, чи добре свічі горять, — побачить чортову свічку та й скидає її додолу, і ото ми бачимо, як вона падає»

Гороскоп 4 березня

Овен

У стосунках із коханою людиною варто бути обережним. Є ризик великої сварки. Краще мовчіть й уникайте гострих тем.

Телець

Чудовий день для початку нової справи. Сміливо втілюйте свої мрії в реальність. У вас усе повинно вийти.

Близнюки

На роботі все чудово. Ваші побоювання не виправдалися. Так що продовжуйте працювати і не забувайте удосконалювати свої навички.

Рак

Вас чекає приємний сюрприз. Залиште всі свої підозри і сміливо насолоджуйтеся життям разом зі своєю сім’єю.

Лев

У вас накопичилося багато справ. Ви відчайдушно працюєте, проте попереду на вас чекає ще більше роботи. Запасіться терпінням і силами.

Діва

Через вашу недбалість ви поставили під удар своїх колег. Якщо ви накосячили, прийміть удар на себе. Не підставляйте нікого

Терези

День сьогодні буде розвиватися не зовсім так, як би вам хотілося. Ви ніяк не зможете вплинути на хід подій. Так що змиріться і прийміть все, що трапиться.

Скорпіон

Ваш девіз сьогодні ‒ працьовитість, сумлінність і своєчасність дій. Не відволікайтеся на дрібниці. Присвятіть день роботі.

Стрілець

Сьогодні вас чекають яскраві враження та пригоди. Можливо, ви опинитеся в іншій країні. Це чудесно. Насолоджуйтесь.

Козеріг

Сьогодні зірки не радять розпочинати нові справи. Краще зайнятися планами і проектами. Тільки не погоджуйтесь на несподівані привабливі пропозиції.

Водолій

Прекрасний день для перспективної роботи або нового проєкту. Однак ваше здоров’я залишає бажати кращого, так що побережіть свої сили.

Риби

Ви трохи розслабилися і забили на роботу. Поки що це не спричинить за собою наслідків, але в майбутньому може зіграти з вами злий жарт. Так що не розслабляйтеся

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: