8 березня у Львові пройде феміністичний марш

88268551_649627209198950_1490018635672977408_n
Кадр з фільму «Оповідь служниці».

У неділю, 8 березня, на площі Ринок зберуться жінки, щоби пройти феміністичним маршем. Організаторки очікують, що захід відвідають близько п’ятиста людей.

Головна вимога маршу – ратифікація Стамбульської конвенції. Вона спрямована на запобігання домашньому насильству та насильству щодо жінок, захист і підтримку постраждалих, а також на притягнення винних до відповідальності.

«Восьме березня – це не свято квітів та краси, це не свято, коли ми фіксуємо наші гендерні ролі. Цього дня ми говоримо про те, що права жінок в Україні порушуються, і ми звертаємо на це увагу»,  – зазначила Марта Чумало, заступниця голови центру «Жіночі перспективи».

Також вона розповіла про особливу колону, що пройде у складі маршу: «Ми маємо таку ідею – зробити ходу служниць, як у фільмі «Оповідь служниці». На марші ми будемо йти в такому одязі, костюмах служниць, бо ми бачимо: якщо не робити якихось кроків на випередження, то українське суспільство щодо прав жінок може перетворитися на цю антиутопічну країну з фільму, Галаад».

Збір відбудеться о 13:00, біля входу в Ратушу. Марш організовано центром «Жіночі перспективи». Він солідаризується з Міжнародним жіночим страйком, який також пройде в багатьох країнах світу 8 березня.

Діана ШРАМЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: