Рябошапка прозвітував про результати діяльності перед процедурою розгляду відставки

original

У четвер, 5 березня, на позачерговому засіданні Верховної Ради, народні депутати розпочали розгляд питання щодо відставки генерального прокурора Руслана Рябошапки.

Чинний генеральний прокурор прозвітував про результати своєї роботи на посаді, а також відповів на закиди ініціаторів питання про відставку. Про це стало відомо з онлайн-трансляції Верховної ради.

Під час своєї доповіді Рябошапка заявив, що реформа прокуратури, очолена ним, вперше за 28 років діяльності відомства, принесла плоди і покращила ситуацію з правосуддям в Україні.

«28 років українська прокуратура була інструментом політичного тиску і репресій. 28 років прокуратура була джерелом власного збагачення для обраних.

Ми робимо реформу прокуратури, яка вже увійшла у історію прокуратури. Всього третій місяць нова прокуратура працює за законом. Саме тому рада розглядає питання про відставку.

Що зроблено за три місяці:

  • за три місяці ми відкрили більше 300 кримінальних провадженьу справах крадіжок лісу, в тому числі керівників лісгоспів;
  • за кожним гральним бізнесом стоїть прокурор або поліцейський. Ми закрили більше 1000 гральних закладів, ми вберегли більше тисячі людських доль;
  • майже 900 осіб очікують на суд у справах корупції;
  • вперше в історії України притягнули до відповідальності очільника ДСНС за недбалість, що призвела до смерті людей;
  • прокуратура повертає українцям ліси, водойми, земельні ділянки;
  • ми не втратили жодної справи», - прозвітував Руслан Рябошапка.

За словами генерального прокурора, постанова про його відставку побудована на відвертій брехні.

«Мене не цікавить заява Бужанського про реформу прокуратури. Зате мене тішить лист батька Катерини Гандзюк, у якому йдеться, що в родини нарешті з'явилася надія на правосуддя», - поділився Рябошапка.

Також Руслан Рябошапка зазначив, що за час своєї професійної діяльності на посаді генерального прокурора він «не став нічиїм слугою».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: