У Львівській лікарні чоловіку врятували руку після травми від бетономішалки

88111199_2843324282416728_4992711104334397440_n

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели унікальну операцію, врятувавши руки 23-річному хлопцеві. Під час роботи на будівництві руки хлопця потрапили у бетономішалку.

Про це повідомив головний лікар КЛШД Олег Самчук.

За ніформацією медика, до лікарні хлопець потрапив із важкою зовнішньою кровотечею, на правій руці був ушкоджений палець, ліва - трималася на шматочках шкіри.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2843324259083397&set=pcb.2843325275749962&type=3&theater

«Ампутація - саме таке б рішення ухвалили у більшості лікарень України, але не тут. Наші спеціалісти вирішили боротися за збереження кінцівки і робити - реплантацію кисті, - пише Самчук. - Ушкодження було в критичній зоні, де зосереджені дрібні судини, артерії, нерви, а у пацієнта ще й були повністю вирвані сухожилля. Операція була надважкою. Вона тривала 6 годин. Саме стільки часу знадобилося хірургам, щоб пришити мікросудинним швом судини, нерви і, поетапно, - структури сухожилля. Їх, до речі, довелося пересаджувати з іншої ділянки руки».

Крім того, під загрозою ампутації перебував палець на іншій руці. Тож, щоб його зберегти, хірурги вдалися до пластичної операції - трансплантації тканин з попереку на ушкоджену ділянку пальця.

За інформацією Самчука, пацієнт добре почувається і рухає пальцями на обох руках.

«Відтак, можемо стверджувати, що сегмент, який ми відновили, є працездатним. Дякую усій команді першого хірургічного відділення політрами - хірургу Геричу Гнату Hnat Herych, асистенту Зубач Остапу, лікарям-інтернам Гель Богдану та Домбровському Петру - за прекрасну роботу, яка зберегла шанс на якісне життя молодому хлопцеві.
Так тримати! Пишаюся», - підсумував лікар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: