У Львові розробляють транспортний план міста

-10518bd4

У Львові досліджують зміни в мобільності мешканців у холодну пору року.

Про це повідомляє пресцентр Львівська міська рада.

Вперше дослідження щодо зміни мобільності мешканців у різні пори року у Львові відбулося у 2014 році. Дані, отримані за його результатами, до сьогодні використовувалися в транспортній моделі міста (PTV-Visum). Зараз, у межах Плану сталої міської мобільності Львова, фахівці запрошують львів’ян долучитись до повторного опитування, аби врахувати зміни у транспортній політиці міста.

Для вимірювання змін у поведінці мешканців та для оцінки транспортної політики соціологічні опитування такого типу проводяться вже понад 30 років у містах Західної Європи.

«Частка пересувань є важливим компонентом у розвитку сталої (стійкої) мобільності в межах міста чи регіону. Останніми роками багато міст встановили показники частки пересувань для збалансованих та стійких видів пересування, наприклад, 30% немоторизованих (їзда на велосипеді та пішохідний рух) та не менше 30% для громадського транспорту. Ці цілі відображають прагнення до зміни режиму або частки пересувань за видом, і, як правило, охоплюють збільшення частки поїздок, здійснених із використанням стійких видів (громадський транспорт, велосипедом, пішки).

Поведінка мобільності загалом однакова — в середньому всі люди витрачають на свої пересування приблизно 1−1,5 години на день, і здійснюють близько 3−4 поїздок — незалежно від того, де вони живуть та якими є їхні культурні звичаї. Єдина велика різниця — вид транспорту, який вони використовують для своїх пересувань. І ось в чому полягає управління мобільністю: як керувати вибором виду пересування ефективно і з позитивним результатом для людини, для міста, для економіки та для планети. І частка пересувань (modal split) є ключовим показником (індикатором) для результатів цього управління», — зазначають експерти.

Дані цього опитування будуть використані для транспортної моделі міста (ТММ). ТММ — це велика база даних про переміщення на території міста впродовж доби. Крім цього, це інструмент для розробки різноманітних прогнозів щодо оцінки доцільності вдосконалення та будівництва транспортної інфраструктури у місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: