В Україні заборонять масові заходи через коронавірус

вірус

Станом на 5 березня в Україні підтвердили тільки один випадок COVID-19, але є ще близько 10 підозр.

Міністерство охорони здоров'я має намір ввести заборону на масові заходи у зв'язку з поширенням у світі нової коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це на брифінгу в Нових Санжарах повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, - повідомляють на сайті «Лівий берег».

«Найближчим часом ми, на жаль, будемо змушені вводити обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти масові заходи, конференції, спортивні заходи, будемо тимчасово закривати школи, щоб скоротити масові скупчення людей», - сказав він.

Станом на 5 березня в Україні підтвердили тільки один випадок COVID-19, але є ще близько десяти підозр.

«У нас досліджують у лабораторії близько 10 зразків, у яких за клінічними симптомами може бути підозра на коронавірусну інфекцію. Але ми не будемо говорити про діагноз, поки не буде чіткого підтвердження з лабораторії», - сказав Ляшко.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський зустрів українців і іноземців, евакуйованих з китайського міста Ухань, після виписки з медичного центру "Нові Санжари", де вони два тижні провели на обсервації. Президент пожартував, що не боїться заразитися і попросив людей найближчим часом якнайменше їздити за кордон.

3 березня в Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу - в Чернівецькій області чоловік захворів після поїздки в Італію з дружиною. 29 лютого його госпіталізували з лихоманкою і сухим кашлем, а ще через два дні діагностували нову коронавірусну хворобу.

5 березня в області госпіталізували ще двох громадян з підозрою на коронавірус SARS-CoV-2. Раніше повідомляли, що в інфекційне відділення обласної клінічної лікарні госпіталізували ще чотирьох буковинців з ознаками інфекційного захворювання.

Найближчим часом в Україну приїдуть дві місії Всесвітньої організації охорони здоров'я. Їхня діяльність буде спрямована на розробку плану готовності держави до коронавірусу.

В інших європейських країнах також зростає число випадків зараження новим типом коронавірусу. Влада активізує заходи боротьбі з поширенням захворювання - закривають або переносять масові заходи, школи йдуть на карантин тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: