СБУ заблокувала псевдобанк, яким користувалися терористи ЛНР

5e625eb9c9f96

СБУ заблокувала механізм фінансування терористів так званої «ЛНР» через систему банківських і небанківських електронних платіжних систем.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Організаторами виявилися українці, які з 2014 року постійно проживають на тимчасово окупованій території Луганської області. Для забезпечення фінансування незаконно створених органів влади та збройних формувань «ЛНР» вони створили псевдофінансову установу «Перший комерційний центр».

Ця структура забезпечувала проведення операцій поповнення та зняття коштів із банківських платіжних карток України та РФ, а також здійснення валютно-обмінних операцій.

За допомогою «Першого комерційного центру» зловмисники переказували гроші через відомі міжнародні платіжні системи і забезпечували обіг електронних коштів на заборонених ресурсах.

Під безпосереднім кураторством так званого «міністерства державної безпеки ЛНР» і ФСБ РФ під брендом «Перший комерційний центр» функціонує розгалужена система відділень.

До її роботи залучено майже 300 осіб, для забезпечення безперервної фінансової діяльності використовують понад 100 електронних гаманців російських платіжних систем і більш ніж тисячу карток українських банківських установ.

Зловмисники за певний відсоток надавали населенню і комерційним структурам послуги перерахування та отримання грошей. Зокрема, організатори платили «податки» в незаконні «держоргани» терористів. Ці кошти йшли на фінансування «Міністерства держбезпеки ЛНР» і утримання незаконних збройних формувань терористів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: