В СБУ розкрили подробиці ліквідації бойовика «Гіві» (відео)

2020-03-06 10.42.47 espreso.tv aab5414831e2

Агент СБУ Олег Сугерей вперше розповів про одну з операцій, проведених в окупованому Донецьку. Тоді було знищено ватажка терористів «Гіві».

Про це повідомляє Цензор.Нет.

«Справа ще не закрита, тому і не описана публічно. Ще триває слідство ФСБ. Як би я не ухилявся, вони мені пояснюють: "Твоє завдання - забезпечити прикриття дівчині", з якою я їздив. Гіві після ліквідації Мотороли взагалі боявся кудись вийти. Гіві любив жінок і йому їх привозили. Потім туди проникла дівчина - наш агент. Відома блондинка. Я подробиць не знаю, але якось заклала вибухівку і вранці, коли Гіві прийшов на роботу, цей пристрій спрацював», - розповів Сугерей.

Вибух був сильним, тому шансів на виживання не було. Спецслужби «ДНР» заявили, що 7 лютого 2017 року у розташуванні військової частини пройшла 20-річна студентка Київського інституту культури і мистецтв Анастасія Петрига і саме вона залишила вибухівку в кабінеті Гіві.

Операція планувалася і готувалася два роки. Гіві був останнім «розкрученим» у РосЗМІ медійним ватажком найманців на окупованих територіях, який перебував на службі.

Нагадаємо, що 8 лютого 2017 року у своєму кабінеті, в окупованому Донецьку, був ліквідований терорист Гіві (Михайло Толстих).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: