Як більше сотні жінок та чоловіків вийшли на феміністичний марш у Львові (фоторепортаж)

IMG_8717

Сьогодні, 8 березня, у Львові відбувся феміністичний марш.

Понад 150 учасників пройшлися центром міста з феміністичними гаслами під охороною кількох сотень поліцейських та нацгвардійців.

Фем-активістки, правозахисники й правозахисниці та просто небайдужі містяни пройшли колоною від міської ратуші до оперного театру та назад. Серед основних ідей маршу - рівні права для жінок та чоловіків в Україні, заклик ратифікувати Стамбульську конвенцію, посилити захист жінок від домашнього та гендерно зумовленого насильства тощо. Попри те, що марш супроводжувало також зо два десятки активістів з протилежними поглядами, обидві події пройшли мирно та без сутичок.

На 8 березня у Львові традиційно проходять подібні марші чи акції, щоправда цьогоріч до маршу додався театралізований флешмоб за мотивами феміністичної антиутопії Маргарет Етвуд «Оповідь служниці». Жінки, що вбралися у стилізовані наряди служниць, говорили, шо хочуть показати, що фемінізм стосується кожної, адже якщо усі будуть мовчати, суспільство може дуже швидко відкотится назад до цілковито патріархальної моделі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: