Львів'ян кличуть в органний зал на «Данте - симфонія. Відеошоу»

оргзал

Візуальні перформанси під органну музику повертаються у стіни Львівського органного залу вже 22-го березня. «Данте - симфонія. Відеошоу» - це справжній тандем музики та відеоарту. Музично-світлове шоу, яке точно не залишить байдужими поціновувачів класичної літератури та дозволить по-новому відчути та осмислити дантівське Пекло, Чистилище та Рай.

Це органно-світлова історія про життя та смерть, земне та небесне. Надія Величко та Єва Куликовська виконають двочастинну «Данте-симфонію» Ференца Ліста в транскрипції для органа під відеоряд Євгена Червоного. Так само, як у Данте, у ній вмістилися три тематичні частини - подорож з Пекла через Чистилище і до Раю. В центрі цієї історії - коханці Франчески та Паоло, які приречені вічно кружляти в Пеклі в обіймах один одного.

На написання «Данте-симфонії» Ліста надихнула епічна поезія  Данте Аліг'єрі під назвою «Божественна комедія». Багату на емоції музику композитор присвятив своєму другові і колезі - Ріхарду Вагнеру. І справді, в ній можна почути щось вагнерівсько-епічне, монументальне та неземне. До цього твору Ліст звертався протягом усього життя.

Слухати відео і дивитись на музику - кардинальний переворот ваших відчуттів. «Данте - симфонія. Відеошоу» - це сучасний мистецький продукт, що здатен об’єднати потужні голоси митців та створити незабутню атмосферу. Яскрава та пристрасна образність твору композитора поступово підведе слухачів до гуманістичного сприйняття буття, глибокого, релігійно-філософського осмислення, а неперевершене виконання Надії Величко та Єви Куликовської у супроводі візуального ряду Євгена Червоного нададуть нових сенсів вже відомій класиці.

Концерт-синергія мистецтв відбудеться у Львівському органному залі 22 березня о 19:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: