Що робити, аби попередити коронавірус: рекомендації Держпраці Львівщини

IMG_9862-1-696x464 (2)
фото ілюстративне

Через те, що в Україні зафіксували випадок зараження на коронавірус, Держпраці Львівщини радить вжити посилених заходів профілактики захворювання.

Працівникам структур, які контактують зі значною кількістю людей, як-от у супермаркетах, громадському транспорті, крамницях, закладах громадського харчування та готелях радять подбати про особистий захист від вірусів та дотримуватися правил респіратуорної гігієни.

«Часто мийте руки з милом, використовуйте антиспетичні засоби, робіть вологе прибирання робочого місця і контролюйте свій стан здоров'я. Ці заходи необхідні, аби попередити захворювання і не допустити інфікування колег, - радить начальник відділу з питань гігієни праці управління Держпраці Львівської області Зінон Галів.

Без потреби не наближатися один до одного ближче, як на 1-2 метри. Тому що вірус розповсюджується не тільки при кашлі, чханні, а й під час прямого діалогу з працівниками чи клієнтами».

Роботодавцям рекомендують проінформувати всіх працівників про методи захисту та забезпечити підприємства спиртовмісними засобами для обробки рук, а також масками, а також відвести спеціальне місце для утилізації вже використаних.

Якщо під час роботи працівник відчув слабкість чи інші симптоми застуди, потрібно негайно викликати медиків і надалі виконувати їхні вказівки.

«Якщо працівник почув себе погано або піднялася тепература, не треба їхати на роботу, варто подзвонити до роботодавця, попередити його про відсутність, і сконтактуватися з сімейним лікарем», - зазначає Зінон Галів.

Зазначимо, на Львівщині випадки захворювання на коронавірус не зафіксовані, проте елементарні правила захисту від вірусу під час роботи - це гарантія комфортної праці та безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: