Як у Львові евакуюватимуть неправильно припарковані авто (фото)

IMG_8883

У вівторок, 10 березня, відбувся брифінг щодо запуску в роботу нових евакуаторів, які Львів отримав минулого тижня.

Міська рада Львова закупила евакуатори минулого року за допомогою програми лізингу, передає кореспондент ІА Дивись.інфо.

Нова техніка вже почала роботу на дорогах Львова, розповідає заступник директора департаменту житлового господарства Андрій Білий.

«Досі евакуйовувати авто могла тільки «Мінуципальна варта», в них є на балансі 4 евакуатори – 2 справні, 2 на ремонті. Щоби підсилити «Варту», минулого року закупили три евакуатори. Їх передали «Львівелектротрансу», бо це найбільша база з технікою», – пояснює Андрій Білий.

За словами чиновника, процес евакуації має відбуватися за присутності декількох учасників. Повинен бути представник поліції або інспектор з паркування, а також представник «Львівавтотранс», котрий виступає оператором евакуатора. Зараз відпрацьовується ефективна співпраця з поліцією та інспекторами з паркування. За добу служба евакуює близько 10-ти автомобілів.

«Найбільша проблема зараз полягає у тому, що штрафмайданчик знаходиться на Городоцькій, - каже Андрій Білий. – Це забирає багато часу, щоби відвезти авто туди і назад. Зараз працюємо над тим, аби облаштувати ближче до центру штрафмайданчик».

Як бути, коли нема де припаркуватися

Андрій Білий зазначає: автовласники часто звертаються з питанням, що їм робити, якщо місця для паркування у Львові обмаль.

«Зазначу, що відсутність місця для паркування не дозволяє водіям перекривати рух громадського транспорту або заважати людям, що користуються хідниками. Якщо ви мали відповідальність придбати автомобіль, треба мати відповідальність дотримуватися правил дорожнього руху.

Я теж є автовласником, і якщо немає місця у зручній мені локації, доводиться ставити авто трохи далі і підійти пішки. Нічого страшного в цьому немає. Сьогодні центр Львова перевантажений автомобілями, і з цим треба боротися», - пояснює чиновник.

Максимально евакуатор може відвантажити за день 10 авто. Це межа, якщо врахувати всі технологічні, формальні і логістичні процеси.

«Київ, до прикладу, має 60 евакуаторів, а не може евакуювати більше 120 авто на день. Я сподіваюсь, що порушень буде менше і нам не знадобиться збільшувати кількість евакуаторів», - ділиться Андрій Білий.

Евакуація: як попередити і що робити, коли пізно

«Евакуація автомобіля вагою до двох тонн у Львові коштує 720 грн, ще 510 грн становить вартість оплати штрафу і від 144 грн на добу становить вартість стоянки на штрафмайданчику упродовж перших семи діб, - розповідає начальник управління безпеки міста Юрій Діль. - Якщо водій забирає авто протягом доби на штрафмайданчику і одразу оплачує штраф, він має право оплатити його з 50% знижкою. Якщо поліція або інспектор з паркування зафіксували порушення правил стоянки, а водій у цей час перебував поруч, евакуатор не забирає авто, водій сплачує тільки штраф. Окрім запису на лобовому склі автомобіля, кожному автовласнику протягом доби також направляється адмінпротокол за місцем реєстрації».

Якщо автовласник не сплатив штраф, справа передається у виконавчу службу. Тоді автомобіль потрапляє під арешт, автовласник не може застрахувати авто, перепродати його, виїхати за кордон.

У Львові протягом 2019 року у виписали штрафи на 14 мільйонів гривень. До бюджету міста надійшло 10 мільйонів гривень за рік.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: