За тиждень на Львівщині було 12 підозр на коронавірус

_1583834420_613x321.825_3_0

На Львівщині не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус, водночас було 12 скерувань з підозрою на захворювання.

На Львівщині не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус, водночас було 12 скерувань з підозрою на захворювання.

Про це повідомили під час брифінгу розповів т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

«Жоден випадок не підтвердився, у більшості осіб  підтвердилось захворювання на вірусні інфекції або грип. Львівська обласна інфекційна лікарня готова до прийому пацієнтів, санаторій у Немирові також готовий прийняти осіб на обсервацію. На міжнародних пунктах пропуску чергують автомобілі екстреної медичної допомоги», – розповів Андрій Васько.

Від додав, що до кінця цього або початку наступного тижня очікується надходження експрес-тестів, які зараз закуповують коштом обласного бюджету.

«Експрес-тести йдуть за ціною від 350 до 500 грн. В залежності від того, як пройдуть закупівлі, буде відома їх точна кількість. Тести купуватиме обласний центр громадського здоров’я, далі вони розподілятимуться по медзакладах. Їх можна буде робити не лише в інфекційній лікарні, але тільки за скеруванням лікаря. Ті випадки, яку будуть потребувати діагностики, будуть скеровані у Центр громадського здоров’я МОЗ України. Фізично сам аналіз триває сім годин, разом з  транспортування матеріалу до Києва – це до доби. Але у тих осіб, в яких підозрювали коронавірус, не було потреби проводити такий аналіз. В них підтвердився грип або не було визначено контактів з епідемічним вогнищем, тобто ці особи не підпадали під ознаки підозрюваних на коронавірус», – пояснив Андрій Васько.

Він також уточнив, хто може потрапити на обсервацію у Немирів.

«Ці ліжка підготовані для тих осіб, які будуть організованими групами повертатися з- за кордону і в них буде підтверджено кілька речей – або повернення з вогнища ураження, тобто із зони карантину, або достовірний контакт з пацієнтом, який був хворий на коронавірус», – розповів чиновник.

Щодо карантину, який уже запроваджений у низці країн, то на Львівщині наразі про це не йдеться.

«Рекомендації ЛОДА щодо обмеження масових заходів передані на місця. Питання карантину на рівні області чи обмежень на пунктах пропуску – це компетенція головного санітарного лікаря, який тепер є призначений, це заступник міністра охорони здоров’я. Якщо будуть прийняті такі рішення на рівні центральних органів виконавчої влади, вони будуть нами реалізовані», – пояснив Андрій Васько.

Нагадаємо, людей, які повернулись з країни, у якій зафіксовано спалах коронавірусу, просять повідомляти про це департамент охорони здоров’я ЛОДА шляхом заповнення онлайн-форми за посиланням або в телефонному режимі за номером: 260-19-18.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: