Поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві євромайданівця Юрія Вербицького

ВЕРБИЦЬКИЙ_2

Затриманий разом зі спільниками катував Юрій Луценка та вбив Юрія Вербицького.

Про це повідомляє пресцентр Нацполіції Львівщини у Львівській області.

Правоохоронці встановили, що в ніч із 20 на 21 січня 2014 року в результаті спланованих дій група осіб, до складу якої увійшов мешканець Чернігівської області, 1978 р. н., викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з території Олександрійської клінічної лікарні та нанесли їм тяжкі тілесні ушкодження.

У подальшому Ігоря Луценка перевезли до місцевості поруч із с. Проців Бориспільського району Київської області, де відпустили. Юрія Вербицького вивезли в лісосмугу неподалік с. Гнідин Бориспільського району Київської області. 22 січня 2014 року його тіло знайшли біля дороги Гнідин-Петрівське.

Поліцейські встановили: переховуючись від правоохоронних органів, підозрюваний використовував інші анкетні дані, систематично змінював автотранспортні засоби та вдавався до інших способів конспірації. 42-річний чоловік із 2014 року перебував у міждержавному розшуку, використовував документи на інше ім’я та неодноразово перетинав державний кордон.

У вівторок, 10 березня, у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України та Державного бюро розслідувань за участю спецпідрозділу «КОРД» на території Дніпровського району міста Києва затримали  42-річного підозрюваного. Розшукуваного доставили до ДБР для проведення необхідних слідчих дій.

Затриманому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (Катування), п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство заручника або викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує позбавлення волі строком до 15-ти років або довічне ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: