У львівських школах та садках навчання не буде, але два дні чергуватимуть вчителі та вихователі

karantyn

В усіх навчальних закладах Львова запроваджується карантин до 3 квітня.

Про це під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він уточнив, що, згідно з рішенням міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, від четверга, 12 березня, і до 3 квітня в усіх закладах середньої, дошкільної та позашкільної освіти усіх типів та форм власності зупиняється освітній процес.

«Рекомендувати роботодавцям в зв’язку з зупиненням навчального процесу при можливості організувати батькам неповнолітніх дітей роботу в дистанційному режимі. Відпрацювання навчального матеріалу проводити з використанням технологій електронного навчання», – йдеться в рішенні комісії.

При цьому у четвер та п'ятницю у школах та садках працюватимуть вчителі та вихователі, хоча навчання не буде.

Окрім того, ТЕБ та НС прийняла низку інших обмежувальних заходів. Зокрема рекомендовано:

  • призупинити проведення культурно-масових та спортивних заходів;
  • забезпечити обмеження проведення масових заходів (більше 200 осіб), не допускати осіб, які за результатами термометрії мають підвищену температуру тіла;
  • керівникам підприємств, що працюють на території Львова, зокрема торговельним мережам та розважальним закладам, рекомендують не допускати до роботи працівників з ознаками гострого респіраторного захворювання;
  • керівникам підприємств, що працюють на території Львова рекомендують обробляти антисептичними засобами приміщення торговельних закладів, закладів харчування.

Також, як розповів Андрій Садовий, управління соціального захисту ЛМР посилено працюватиме із людьми похилого віку та людьми з обмеженими можливостями – у разі потреби мерія організує їм доставку продуктів та ліків додому.

Окремі обмеження стосуються працівників Львівської міськради, яким заборонили відрядження та робочі поїздки за кордон. Групові поїздки дітей та молоді за кордон перенесуть.

Читайте також: Всеукраїнський карантин: що відомо

Нагадаємо, 11 березня Кабінет Міністрів України запровадив по всій Україні карантинні заходи через поширення нового коронавірусу Covid-2019. У зв’язку з цим, заплановано закриття навчальних закладів на три тижні, обмеження масових зібрань понад 200 осіб, у тому числі спортивних, які можуть відбуватися з дозволу міжнародних організацій та без глядачів, і культурних, проте такі обмеження не стосуються заходів державної необхідності (приміром, засідань Верховної Ради).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: