У мерії показали, як ремонтують вулицю Левандівську, і розповіли, коли перекриють Шевченка (фото)

DSC00916

З 14 березня буде перекрито для руху транспорту частину вулиці Шевченка, розповіли у мерії.

З цього ж дня відбудуться зміни у схемах руху автобусних маршрутів №6а, 49 і трамвайного маршруту №7, який курсуватиме до церкви св. Анни.

«З 7 березня перекрили вул. Левандівську. Наступний етап – перекриття самої вулиці Шевченка та безпосередній початок робіт. Так, вулицю Шевченка перекриють вже цієї суботи, 14 березня, тому міський маршрут №6а, який з’єднував Рясне та центр міста, призупинить свою роботу. Натомість маршрут №49 почне курсувати не по вул. Шевченка, а по пр. Чорновола. Також для того, аби маршрути №47 та №49 змогли вивозити всіх людей з мікрорайону Рясне, буде додано по 5 автобусів на кожний маршрут», – розповів заступник директора департаменту житлового господарства ЛМР Андрій Білий.

За його словами, вже цього тижня мають бути промарковані смуги громадського транспорту на вул. Чорновола – від вул. Липинського до вул. Мазепи.

«Наша основна задача – витягнути громадський транспорт із заторів», – додав Андрій Білий.

«Даний вузол на вул. Шевченка ми плануємо завершити до кінця серпня, але, звичайно, будемо намагатись зробити це якомога швидше. Ми пропрацювали вже схеми руху та об’їздів транспорту», – розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

Як пояснила директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова, проєкт з облаштування квазікільця на вулиці Шевченка є надзвичайно складним з інженерної точки зору. Через це немає можливості робити перекриття вулиць почергово, у міру завершення ремонтних робіт

«Цей проєкт з транспортим кільцем вул. Шевченка-Левандівська дуже складний з точки зору інженерії. Зараз прокладається новий водопровід, нова каналізація та заміна колектору Саме на стику вул. Левандівської-Шевченка буде врізка в камеру. Камера дуже складна, тому потребує перекриття об’єкта в цілому», – розповіла Оксана Єстеферова.

Нагадаємо, проєктом передбачено повне розбирання дорожнього одягу і тротуарів вулиць Шевченка та Залізничної в межах необхідних для виконання будівельних робіт та реконструкції, розбирання асфальтобетонного покриття по вул. Левандівській, реконструкція всіх інженерних мереж, демонтаж існуючих трамвайних колій у межах проєктування, демонтаж існуючого дорожнього одягу з покриттям із мозаїки і бруківки, влаштування нових трамвайних колій, влаштування проїзних частин; тротуарів; велосипедних доріжок; технічних тротуарів, дорожньої розмітки; світлофорних об’єктів, влаштування контактної мережі трамваю, зовнішнього вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору, проєктом передбачається заходи для маломобільних груп населення.Вартість робіт згідно договору між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», становить — 89,6 млн грн.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: