ОТГ готують проєкти на актуальні конкурсні відбори

89797913_504934176863907_643579919929966592_n

На весняний період припадає відбір заявок на два найбільші конкурси для територіальних громад на залучення додаткових коштів.

До 20 березня приймаються заявки до Державного фонду регіонального розвитку та очікується у найближчий час оголошення конкурсу проектів секторальної підтримки.

Реагуючи на актуальність та запит від об’єднаних територіальних громад, Львівський регіональний офіс Програми «ULEAD з Європою» організував навчальний семінар на тему «Підготовка проєктів на актуальні конкурсні відбори».

«Ніколи не пізно вчитися писати проєкти і ніколи не будуть зайвими додатково залучені кошти на розвиткові проєкти громади. Це фактично один із заходів, що посилюють кадрову спроможність громади, а, як наслідок, і фінансову», - зазначила керівниця Львівського регіонального офісу Галина Гречин.

Регіональний адміністратор платформи ДФРР Львівської ОДА Володимир Товарницький поділився з учасниками оновленими вимогами до роботи платформи Державного фонду регіонального розвитку.  Окрім того, учасники семінару розглядали структуру проєкту від від формулювання ідеї до оцінювання з точки зору донора.

Серед учасників заходу — представники об’єднаних територіальних громад, що активно беруть участь у вище згаданих та інших конкурсах. Наприклад, Великомостівська, Давидівська, Бібрська і Жовтанецька громади готують заявки на програму секторальної підтримки. Їхній інтерес - у розвитку туристичного потенціалу, побудові маршрутів, маркуванні території тощо.

Нещодавно Бібрська, Давидівська, Тростянецька і Розвадівська громади підписали меморандум про співпрацю у галузі розвитку туризму та побудови агрокластеру на території географічно суміжних ОТГ - Львівське Опілля. Тепер громади активно шукають можливості залучення коштів та розбудови туристичного сервісу.

Експерт з регіонального розвитку Львівського офісу Зіновій Сірик розповідає, що зміни в умовах конкурсних програм, частково кадрова плинність працівників громад та інші причини спонукають до постійної підготовки фахівців із проектної роботи.

«Дуже важливо, аби окремі проєктні ініціативи відповідали стратегії розвитку громади та регіону, адже більшість поважних донорів ставлять таку вимогу. Та й це логічно обгрунтовано, адже стратегічні напрямки розвитку громади свідчать про спрямування власних ресурсів у цю сферу і бажання розвивати її на належному рівні», - зазначив експерт.

Дарія Зубрицька,

експертка із висвітлення і комунікації Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: