Кордони держави будуть відкритими для громадян України, – Арсен Аваков

89961767_2846179772135362_7310080989726769152_o

Наразі 43 тисячі українців виїхали на короткий час за кордон і повинні повернутися.

«Пункти пропуску на кордоні залишаться відкритими для українців і тих, хто має посвідку на проживання. Ми вважаємо, що кожен має право повернутися додому, і ми на них чекаємо», – зазначив міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков також зауважив, що наразі є попередня інформація про 12 випадків коронавіруса, який поширився в тимчасово окупованій Горлівці.

«Ми повинні зробити контроль. Для іноземців пропонуємо ввести 100-відсотковий режим обмежень на наших пунктах пропуск», – зазначив очільник МВС.

За словами Арсена Авакова, пропуск громадян України, у яких є реєстрація на неокупованій території, обмежуватися не буде. У разі підозри на ураження коронавірусною інфекцією, українців будуть доставляти до визначеного спеціалізованого лікувального закладу. Для цього на кожному КПВВ чергує обладнана машина швидкої допомоги з підготовленим медичним персоналом.

У разі виявлення ознак, схожих на ураження коронавірусною інфекцією в осіб, які слідують з тимчасово окупованих територій та не мають реєстрації на підконтрольній уряду України території, таким особам не буде наданий дозвіл на прохід через КПВВ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: