Стало відомо про стан мешканців Жовківщини, які контактували з померлою від коронавірусу

_1583834420_613x321.825_3_0

Особи, які контактували з жінкою, що померла від коронавірусу були обстежені.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів в.о. керівника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

«Ми виявили шістьох осіб, які контактували із хворою жінкою. Всіх їх обстежили, ознак захворювання нема, їх стан задовільний. Ці люди уже пройшли двотижневий карантин, адже саме стільки часу минуло після контакту із пацієнткою. Небезпеки зараження від тих осіб немає», - заявив Андрій Васько.

За його словами, на Львівщині немає зафіксованих випадків хвороби, а всіх пацієнти з підозрою на коронавірус доставляє бригада екстреної медичної допомоги в інфекційну лікарню.

«Молодий чоловік з Камянка- Буського району був шпиталізований з підозрою на коронавірус в інфекційну лікарню. У нього підтвердився діагноз «грип»,» - розповів Андрій Васько.

Також він додав, що відсьогодні відвідування пацієнтів у лікарнях області заборонене. Забезпечення пацієнтів усім необхідним покладено на медустанови.

Також в області припинена планова госпіталізація пацієнтів.

«Відбувається виключно госпіталізація пацієнтів в невідкладних станах з ургентною патологією. Це гострі терапевтичні, травматологічні стани, хірургічна гостра патологія, пологи, інсульт, інфаркт, травма, політравма. По всіх інших видах медичної допомоги пацієнти госпіталізовуватися не будуть. Всі планові госпіталізації, оперативні втручання, діагностичні маніпуляції будуть відтерміновані до моменту врегулювання ситуації  з карантином. Буде також продовжувати надаватися обов’язкова допомога, така як онкологічна», - розповів Андрій Васько.

У зв’язку із припиненням планових госпіталізацій в усіх лікувальних установах області, буде значний резерв апаратів штучної вентиляції легень. Такі апарати передислокують до визначених лікарень.

«Область потребує ще близько сотні апаратів ШВЛ. Оголошено закупівлю 20 апаратів, найближчим часом вони будуть поставлені, оголошуємо ше закупівлі 20 апаратів», - розповів Андрій Васько.

Він додав, 670 тисяч захисних масок будуть розподілені між медичними закладами області.

«Особи, які не мають захворювання не повинні носити маски на вулиці. Але дефіцит масок на ринку є і певні спекулятивні речі теж. ЛОДА наголошує на неприпустимості спекуляції в частині ціноутворення на засоби захисту. При виявлення таких форм спекуляції буде відповідальність. В залежності від того, що буде виявлено будуть прийматися рішення спільно з правоохоронними органами», - заявив керівник департаменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: