Які свята відзначають 13 березня (іменини, народні прикмети)

_107363057_sleep1

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 березня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 березня в Україні і світі.

Свята та події 13 березня

Сон нам життєво необхідний. Під час нормального і здорового сну в нашому організмі відбуваються унікальні відновні процеси, без яких нам ніяк не можна відчути бадьорість і компенсувати повноту наших сил. Ідея відзначати «День сну» існує давно. Європейські країни давно оцінили важливість і користь заходів, присвячених «Міжнародному дню сну», який проводиться інколи у третю п’ятницю березня, а точніше - в п’ятницю другого повного тиждня березня. За даними медичної статистики в світі від тих чи інших порушень сну страждає вже більше 50% всього населення, за останні 100 років загальний час нічного сну зменшилася на 20%.

Найбільш поширені захворювання сну - безсоння, більш коректна і наукова назва інсомнія. Цією хворобою страждають від 11-35% дорослого населення різних країн світу. Серед основних причин безсоння відзначаються миттєвий або перманентний стрес і неврози, якими наповнені наші будні. Частіше від безсоння страждають люди після 50 років і жінки. Юристи та працівники сфери освіти, культури і мистецтва - потенційно перебувають у групі ризику до прояву цього захворювання. Найчастіше безсоння підстерігає своїх жертв восени, це пов’язано зі зменшенням світлового дня, і навесні, коли загострюються різні розлади нервової системи і настрої. За статистикою безсонням частіше страждають люди з низькими споживчими можливостями. Інсомнія тягне за собою зниження концентрації уваги, дратівливість і зниження настрою, впливає на зниження імунітету в цілому.

Стара істина говорить, «сон - найкращі ліки», і результати дослідження, проведеного групою американських вчених з Стенфордського Університету, ще раз підтвердили справедливість цієї народної істини, спокійний нічний сон є необхідною умовою для того, щоб імунний захист організму проявляв свої здібності самим найкращим чином.
В 2020 році Міжнародний день сну припадає на 13 березня.

Іменини 13 березня

Цього дня іменини святкують:  Нестор, Марина, Василь, Микола, Кіра, Арсен, Купріян, Мелетій, Нифонт та Домніка.

Народні прикмети 13 березня

Дощ віщує мокре літо. Сонце в колах – до хорошого урожаю. Довгі бурульки — до затяжної весни. Відлига віщує вдале полювання на зайців. Якщо на Василя Капельника з дахів звисає багато бурульок, то буде хороший урожай зернових. Жайворонки та граки прилитіли — до потепління. Місяць рогами вниз – до тепла. Сни з 12 на 13 березня можуть збутися на дев’ятий день.

Гороскоп 13 березня

Овен

Замість того, щоб зануритися в справи, Овнам варто подивитися на ситуацію в цілому. Чи не забувають вони про мету, до якої йдуть? Чи тримають в голові стратегію просування? Коли художник пише картину, він має відійти на кілька кроків, щоб окинути її одним поглядом.

Телець

Сьогодні Тельцю необхідно бути делікатнішим з оточуючими, особливо з близькими людьми, хоча зорі гороскопу, на жаль, не будуть його до цього схиляти. Його нетерпимість і вимогливість можуть стати джерелом конфліктів.

Близнюки

Близнюки раптом відчують в собі лідерські задатки. І не без підстав, день дійсно схиляє їх до того, щоб приймати рішення і брати на себе відповідальність за них. З одного боку, це зробить Близнюків хорошою мішенню для випадів недоброзичливців. З іншого ж, якщо рішення їх будуть продуманими і зваженими, у них є шанс сьогодні показати чудовий результат.

Рак

Сьогодні зорі гороскопу вимагатимуть від Раків уваги і турботи до тих, хто з ними поруч. Можливо, мова йде про роботу, і від Раків знадобиться поділитися своїми знаннями і досвідом. А може бути, допомоги потребуватиме друг, і Ракам доведеться вислухати його і підтримати.

Лев

Леви, вашими діями сьогодні керує енергія вогню, пристрасті, оптимізму та відваги. Можливе спонтанне виявлення почуттів та втілення задумів. Діятиме енергія початкового імпульсу, завдяки якому можливе стає реальним.

Діва

Дів сьогодні очікує сонячний весняний день, якщо їхній настрій не буде змінюватись надто швидко. Спробуйте не брати близько до серця все, що трапляється навколо. Спершу турбуйтесь про себе, а вже тоді допомагайте іншим.

Терези

Сьогодні Терези протягом дня можуть періодично витати в хмарах, проте ситуація буде повертати їх з небес на землю. Від Терезів вимагають не тільки швидко і чітко виконувати свої звичайні обов'язки, а й стежити за мінливою обстановкою і за реакцією оточуючих.

Скорпіон

У життя Скорпіонів можуть увірватися події або новини, які здатні багато чого змінити. Мова не обов'язково йде про новини зі знаком плюс чи мінус, це може бути все що завгодно: і подорож, і зустріч, і знайомство, і раптові почуття, і пропозиція про нову роботу.

Стрілець

Стільцям варто більше уваги присвячувати саморозвитку та стосункам, якщо вони хочуть хоч щось змінити у своєму житті на краще. Ваше красномовство не викликає питань, а от дії не надто помітні.

Козеріг

Сьогодні Козерогам не варто сподіватися тільки на себе, їм може знадобитися чиясь порада або допомога. Можливо, Козероги будуть занадто завалені справами, і їм доведеться передоручити частину справ комусь. Якщо ж вони не знають, що робити, не треба соромитися звернутися за консультацією.

Водолій

Сьогодні ситуація в цілому обіцяє складатися для Водолія чудово, причому без особливих зусиль з його боку! Що ж, життя не математика. У ньому є такі фактори, як везіння, успішність, і сьогодні Водолій має шанс в цьому переконатися.

Риби

Сьогодні у відносинах Риб з близькою людиною може виникнути напруженість. Можливо, їм відкриються якісь несподівані факти його біографії або негативні риси. А може бути, Риби сьогодні просто будуть занадто вимогливі до всіх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: