ДБР затримало на хабарі держінспектора Галицької митниці

89722184_1526103590878609_8048321812766916608_o
Фото: ДБР

Сьогодні в одному з пунктів пропуску Львівщини слідчі центрального апарату ДБР, затримали посадову особу митниці за одержання неправомірної вигоди в розмірі декількох тисяч гривень.

Про це повідомляє Галицька митниця Держмитслужби.

Так, за попередньою інформацією, працівниця одержала неправомірну вигоду від громадянина за безперешкодне оформлення транспортного засобу.

Як повідомляє ДБР, посадовиця організувала злочинну схему одержання неправомірної вигоди від громадян за безперешкодне розмитнення автомобілів, що переміщуються через митний кордон України.

Встановлена інспектором сума «винагороди» -  1000 гривень за кожен транспортний засіб. За день на митному посту здійснюється розмитнення понад 100 автомобілів.

Працівницю митниці затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Наразі планується повідомлення їй про підозру.

Слідчі дії тривають. В приміщеннях митного посту проводяться обшуки з метою отримання доказів, які підтверджують факти систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід - Управління СБУ в Львівській області.

У разі доведення вини, службовій особі Держмитслужби загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: