Неподалік Трускавця утворилося нове 100-метрове провалля

Провалля
Фото ілюстративне

У неділю, 15 березня, зранку біля Стебника та Трускавця утворилося нове провалля, неподалік старого. Зсув ґрунту триває. Нове провалля станом на 13 годину за візуальними ознаками становить 150 на 50 метрів.

Периметр обвалу стрімкий, глибина провалля близько 100 метрів, повідомляє Дрогобицька МР.

Нове провалля утворилося значно ближче до дороги, ніж старе. На місце оперативно виїхали рятувальники, геологи та поліція. Біля провалля провели екстренне засідання спеціальної комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Через небезпеку подальшого зсуву грунту місцевих просять не приїжджати на місце обвалу.

https://www.facebook.com/environmental.geology.department/videos/2248817698554950/

Як повідомляє zaxid.net, заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод заявив, що дорогу між Трускавцем та Дрогобичем перекриють, а об'їзд ділянки здійснюватиметься через Стебник.

Згодом дрогобицька мерія уточнила, що діаметр нового провалля – 150 м. Воно на 150 метрів розташоване від краю утвореного у 2017 році провалу. Борти нового провалу є дуже крутими – близько 60-65 градусів, через що його схили досі продовжують обвалюватися.

Нагадаємо, у вересні 2017 року біля Трускавця утворилося провалля глибиною 50 метрів і шириною 300 м. Тоді відбувся обвал карстової породи діаметром 200 метрів та глибиною 50 метрів.

Причиною таких провалів фахівці вважають наслідки неналежної консервації шахт з видобутку калійної солі, що розташовані біля курортного містечка. Після першого обвалу мова йшла про закриття автомобільної дороги, що сполучає Трускавець з Дрогобичем і проходить над відомими карстовими пустотами і будівництво нової дороги у безпечному місці. Однак жодних практичних кроків для втілення цієї ідеї так і не було зроблено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: