АМКУ відреагував на різке підвищення цін на авіаквитки МАУ

IMG_9894-1-1-1 (1)

Якщо порушення конкурентного законодавства буде доведено, то МАУ може загрожувати штраф до 10% річного доходу.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почне розслідування різкого підвищення цін на квитки компанією Міжнародні авіалінії України (МАУ). Про це в Facebook написав голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

За його словами, до АМКУ надійшли повідомлення про те, що МАУ різко підняв ціни на квитки після оголошення про припинення авіасполучення України з іншими країнами з 17 березня і заклику до громадян терміново повернутися з-за кордону. Зокрема, квиток економ-класу Лондон-Київ на 15 березня подорожчав до 24 тисяч гривень, при вартості напередодні менше 10 тисяч гривень

Хмельницький відзначив, що АМКУ вивчить факти і в разі порушення конкурентного законодавства покарає авіакомпанію. «Комітет може накласти штраф у розмірі до 10% річного доходу компанії», - нагадав Хмельницький.

Він також звернувся до громадян, які були свідками таких дій МАУ та інших авіакомпаній, надавати інформацію (квитки, чеки та інші документи) до АМКУ за адресою [email protected] або за телефоном: (044) 248-08-92.

Раніше стало відомо, що за добу до закриття кордону України ціни на авіаквитки різко зросли. МАУ запустила додаткові рейси за маршрутом Київ-Лондон-Київ та Київ-Відень-Київ увечері 14 березня, а також збільшила ємність на маршруті Київ-Тель-Авів-Київ та планувала додатковий рейс до Парижа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: