Два провалля за два з половиною роки: чи можна було запобігти зсуву грунту біля Стебника

Провалля
Фото ілюстративне

Упродовж двох з половиною років сталося два обвали карстових порід у зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал»: перший – 30 вересня 2017 року, другий – 15 березня 2020-го.

Нове провалля утворилося у 120 метрах від старого. Воно має діаметр 150 метрів і глибину 50-55 метрів. Науковці вважають, що невдовзі може статися ще один серйозний зсув грунту. Про це ІА Дивись.info розповів доцент кафедри екологічної та інженерної геології й гідрогеології ЛНУ імені Івана Франка Василь Дяків.

«Безумовно, утворення провалля, яке сталося вчора, 15 березня, було прогнозоване. І так триватиме, доки рудник не затоплять. Попередній великий провал 2017 року був зумовлений тим, що на ту ділянку сім років текла агресивна вода. Ми експериментально змоделювали цей процес і показали, що там через певний період часу цілики зруйнуються. У процесі моніторингу ми побачили, що у середньому рівень води піднімається на 30 см на місяць, а в жовтні 2014-го він скочив на 3 метри», – розповів Василь Дяків.

Ще в грудні 2014 року ділянку обстежили і з’ясували, де руйнуються цілики. А в січні 2015-го року були представлені висновки науковців, у яких йшлося про те, що через два роки ділянка обвалиться.

«Через два з половиною роки – 30 вересня 2017 року – там стався обвал. Тобто те велике озеро, яке з’явилося, було нами спрогнозоване. 2015 року, коли ми виявили зруйнування ціликів, доступ персоналу у рудник №2 був заборонений, відповідно до рішення державної комісії з надзвичайних ситуацій. Після того спостереження велися тільки за рівнем затоплення. Останні роки воно здійснювалося кожні 10 днів. Знову ж таки за тим самим матеріально-балансовим моделюванням нами було прогнозоване, що має статися ще один обвал. Оскільки у нас не було доступу до рудника, точно місця ми не знали. Але принаймні визначили ділянку і причину», – веде далі Василь Дяків.

Нове провалля утворилося вчора, 15 березня.

Фото: Дрогобицька МР

«Обвал стався на відстані 120 метрів від старого провалу на тому самому пласті – 10-му південно-східному. Діаметр провалу – 150 метрів, реальна глибина, яка спочатку візуально була визначена як 100 метрів,– 50-55 метрів. Це вдалося встановити за допомогою дрона, бо підійти туди складно. На відміну від попереднього провалу, там вертикальні стінки, які відображають потужність пласта і тих камер, де сталося провалля», – пояснив науковець.

Станом на сьогодні провалля обгороджене і за ним ведеться моніторинг. Вже відбулося одне засідання комісії з надзвичайних ситуацій.

«Провалля відбувається у зонах живлення – там, де йде перетік річкових вод у водоносний горизонт. Такою ділянкою на руднику №2 є основна зона живлення річки Вишниці біля моста до села Модричі. Звідти по пластах, 10-му та 14-му, йде перетік під залізницею, лінією передач і біля водогону Гірне-Дрогобич (магістраль діаметром 1000 мм), відповідно йде зона транзиту і розвантаження. Зона розвантаження і зона живлення є найбільш небезпечними», – пояснює Василь Дяків.

Саме у зоні розвантаження стався великий провал 30 вересня 2017 року.

«Горизонтальний потік, підземна річка, яка текла, падала у камери, і відбувалося активне розчинення. Коли камери розчинилися, стався обвал, який призвів до утворення провалу №27 2017 року. Після того, як впало мільйон тонн гірських порід і утворилося озеро, яке формується упродовж останніх 2,5 років, наступною ділянкою розвантаження стало місце того провалу, який стався учора. Тобто 80% води, яка надходить у рудник, тече під селом Модрич і, відповідно, по пласту 10-му, 14-му потрапляла у провал №27, а до вчора ця вода протікала на ту ділянку, де стався провал. Отже, тепер вода туди більше не надходить і знаходить собі нове місце. Де воно, ми наразі не знаємо, але точно знаємо, що воно є. І там відбувається зміна горизонтального потоку, нове розширення і з часом, найімовірніше, не через два з половиною роки, а набагато швидше, може утворитися нове провалля, якщо до того часу рудник не буде затоплений», – каже Василь Дяків.

Згідно з інвестиційними зобов’язаннями, ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» має виконувати природоохоронні заходи.

«Тривалий час йде судова тяганина щодо того, які заходи вони можуть робити, а які ні. Саме внаслідок цієї судової тяганини й нічого не робиться. Є угода купівлі-продажу, де були передбачені природоохоронні заходи, які інвестор мав виконувати. Водночас є низка юридичних моментів, які оспорюються, а власники «Полімінералу» вважають, що робити цього не мають.

Фахівці «Полімінералу» ведуть спостереження, що передбачено природоохоронними заходами – міряють рівні води в шахті, проводять маркшейдерські спостереження – вимірювання за просіданням гірничого масиву в межах рудника №2, спостерігають за первинними і вторинними ознаками, які можуть свідчити про якісь геодинамічні деформації. Це вони роблять, але водночас є роботи, які мала виконати ще держава. Зокрема йдеться про автодорогу Львів-Трускавець. Для неї існує найбільша небезпека, бо під нею проходить два карстові канали. Якщо їхати до Трускавця, під лінією передач вже видно тріщини з вертикальними зміщеннями», – зазначив науковець.

Водночас він додав, що атмосферні опади практично не впливають на надходження вод у рудник №2. Про це свідчить зокрема дуже швидке заповнення карстового озера, яке формується на місці провалу №27. Крім того, не відбулося зниження рівня води й після учорашнього утворення провалля.

Нагадаємо, що після утворення провалу №27 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» отримало низку приписів, зокрема пробурити не менше 3-ох свердловин і обладнати їх приладами для постійної реєстрації рівня розсолів і відбору проб; провести очистку і ремонт усіх спостережних свердловин на шахтних полях рудників №1 та №2, провести маркшейдерську зйомку породних відвалів та ложах востосховища, відновити знищену реперну мережу станцій до параметрів, передбачених затвердженими програмами спостережень. А також вжити заходів щодо проведення рекультивації порушених земельних ділянок, згідно з Комплексним проєктом консервації рудника №2 і рекультивації порушених земель.

Додамо, що пізно ввечері, 15 березня, відбулось позачергове засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолив  голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

У межах засідання вирішили обмежити рух великовантажного транспорту на ділянці автомобільної дороги Дрогобич-Трускавець. Об’їзд – через міста Стебник та Борислав. Також необхідні зміни внесуть до маршрутів руху рейсових автобусів на автомобільній дорозі Дрогобич-Трускавець, інформують у Львівській ОДА.

Довідка

ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» – гірничо-хімічне підприємство, яке за наказом Фонду держмайна України від 14 січня 2013 року перетворене з Державного ГХП «Полімінерал» у публічне акціонерне товариство.

Після зміни статусу підприємства Мінфін України дав вказівку Державному казначейству про призупинення фінансування за бюджетною програмою роботи природоохоронного комплексу.

2 жовтня 2013 року Фонд державного майна успішно продав 93,52% акцій ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» за 56 мільйонів гривень. Переможцем конкурсу стало ПАТ «Компанія Райз», яка входить в агрохолдинг Ukrlandfarming (99,72% акцій ПАТ «Компанія «Райз» належать кіпрській компанії UkrLandFarming PLC) і належить Олегу Бахматюку, який з листопада минулого року знаходиться у міжнародному розшуку у справі рефінансування VAB-банку.

Доля держави у ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», згідно з реєстром Фонду Держмайна становить 6,3672%. Державна частка виставлена на продаж і оцінена у майже мільйон 899 гривень, а в червні 2019 року продана за 37978 гривень Андрію Дрібнюку, співзасновнику та директор компанії з управління активами «Роял стандарт».

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: