Сьогодні в Україну має повернутися екіпаж лайнеру Grand Princess

1584368819-5759

Напередодні у пасажирів лайнеру виявили коронавірус.

Літак із США має приземлитися у міжнародному аеропорту «Бориспіль», повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає «УНІАН».

У понеділок, 16 березня, в Україну мають прибути 35 із 47 членів екіпажу круїзного лайнера Grand Princess, на якому було виявлено коронавірус.

«Зараз ми очікуємо посадку борту, який привезе групу українців, яких ми змогли евакуювати у співробітництві зі Сполученими Штатами з круїзного лайнера Grand Princess», - заявив Кулеба.

За його словами, літак із США має приземлитися у міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Зазначимо, 7 березня стало відомо, що інфікування новим коронавірусом виявили у 21 особи з круїзного лайнера Grand Princess, що стоїть біля узбережжя Каліфорнії. Паніка довкола долі судна виникла після смерті 71-річного чоловіка, який в лютому перебував у попередньому круїзі на Grand Princess - із Сан-Франциско до Мексики. Тести засвідчили позитивний результат на коронавірус у ще одного пасажира, який зараз лікується у Каліфорнії. Влада США вирішила перевірити на наявність COVID-19 усіх 3,5 тис. осіб, які перебувають на борту лайнера.

Громадян Сполучених Штатів евакуюють на карантин до військових баз, а іноземні громадяни перебуватимуть на судні до моменту вирішення питання їхнього повернення до країн постійного проживання. 10 березня директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев повідомив, що 49 громадян України, з яких 47 члени екіпажу і двоє пасажирів лайнера Grand Princess, не мають ознак інфікування коронавірусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: