Україна вперше здійснила транзит газу між країнами ЄС

65

Оператор ГТС України протранзитував перші обсяги газу між Угорщиною та Словаччиною на замовлення німецького енергетичного трейдера.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на заяву представника компанії.

«Розповсюдження коронавіруса не зупинить подальший розвиток ринку газу. Вперше ми зробили транзит газу з Угорщини до Словаччини. Замовником виступила відома німецька енергетична компанія.

Обсяги ще не дуже великі, але ми впевнено розбудовуємо східноєвропейський газовий хаб», - повідомляє голова ОГТСУ Сергій Макогон.

Послуга «short-haul» , через яку було здійснено транзит дозволяє замовникам транспортувати газ між європейським країнами (Польща, Словаччина, Угорщина та у майбутньому Румунія) через територію України.

«Початок надання цієї послуги дозволить активізувати торгівлю газом між країнами східної Європи та дасть можливість додатково завантажити потужності української ГТС, які після будівництва Північного Потоку-1 вже не використовуються у повному обсязі», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що облік газу по даній операції здійснюється, як і по транзитній угоді з Газпромом, – в енергетичних одиницях.

Також ОГТСУ працює над створенням віртуальних точок, наразі відкриті консультації по створенню єдиної віртуальної точки на українсько-польському кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: