Як зробити антисептик для рук в домашніх умовах

e289eb7-antiseptic2

Антисептик на даний момент є єдиним відомим засобом, який швидко і ефективно усуває з рук шкідливі мікроорганізми.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує для мінімізації ризику зараження коронавірусів користуватися антисептиками з вмістом спирту на менше 60%, а краще 80%. Підійдуть і антисептики з вмістом хлоргексидину (2%).

Відомо, що в Китаї всім безкоштовно роздавали антисептики з вмістом спирту 70%. Через те, що люди часто залишали пляшку з дезинфікуючим засобом без належного нагляду, виникали пожежі. Тому пам'ятайте, що оброблені спиртом речі легко спалахують.

Крім антисептиків у вигляді спреїв підійдуть і спиртовмісні серветки. Ними потрібно обробляти не тільки руки, але і ключі, сумки, мобільні телефони та планшети.

За бажанням можна зробити антисептики в домашніх умовах. ВООЗ рекомендує наступний рецепт: змішати 800 мл етилового спирту, 40 мл перекису водню і 15 мл гліцерину. Робити це бажано в скляній ємності. Можна додати трохи кип'яченої або дистильованої води. Гліцерин потрібно додавати обов'язково, оскільки він зволожує шкіру і допомагає їй краще переносити постійне використання спиртовмісного спрея.

Зберігати антисептик потрібно при кімнатній температурі, в темному місці і далеко від вогню. Можна розлити засіб в невеликі ємності. Зараз такі продаються навіть з дозатором. Обробляти руки потрібно часто, особливо після поїздки в громадському транспорті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: