Що можна, а чого краще уникнути при новому коронавірусі

ліки від коронавірусу

Поява і поширення нового коронавірусу стало основною темою за цей і минулий тиждень. Разом з достовірними даними в інтернеті є безліч чуток і фейків. Ми зібрали декілька порад медиків, що можна використовувати при коронавірусі, авід чого краще утриматись. 

Поява і поширення нового коронавірусу стала основною темою за цей і минулий тиждень. Разом з достовірними даними в інтернеті є безліч чуток і фейків.

Ми зібрали декілька порад медиків, що можна використовувати при коронавірусі, а від чого краще утриматись.

Новий штам коронавірусу небезпечний тим, що може викликати тяжку форму пневмонії. Перебіг хвороби залежить від імунітету людини. Більшість людей, які померли внаслідок зараження вірусом, мали проблеми зі здоров’ям. Серед померлих багато літніх, а також з хронічними захворюваннями.

Деякі люди мають легкі симптоми, інші – тяжко хворіють. Найпоширеніши симптомами є головний біль, кашель, лихоманка та утруднення дихання, в деяких випадках – діарея або кон'юнктивіт. Інкубаційний період триває від 2 днів до 2 тижнів.

У соцмережах поширювали чутки, що деякі фрукти є заражені коронавірусом, зокрема йдеться про бананани. Але немає ніяких даних, котрі пов’язували б новий коронавірус та фрукти. Фрукти – непридатне середовище для тривалого виживання вірусу. Ймовірність того, що вірус зможе існувати поза організмом більше 2 діб, зводиться майже до нуля. Нагадуємо, що фрукти необхідно ретельно мити. Тому заразитися через банани неможливо.

Хто має вищий ризик отримання важкої форми захворювання?

Хоча вірус ще не до кінця вивчений, але на сьогодні відомо, що люди похилого віку і ті, в кого є хронічні захворювання, більш схильні до ризику розвитку важких захворювань.

Як захиститись від нового коронавірусу?

При коронавірусі, аби знизити температуру, краще використовувати жарознижуючий засіб з діючою речовиною – парацетамол.

Прийом ібупрофену та інших нестероїдних протизапальних засобів може посилити захворювання коронавірусом та загострити інфекцію.

Багато компаній пропонують товари, медичні препарати, БАДи чи навіть вакцини, що мають вас захистити від нового вірусу. Проте наразі специфічного лікування та вакцини від нового коронавірусу не існує.

Видання The Guardian з посиланням на медиків повідомляє, що протизапальні препарати становлять ризик для людей з інфекційними захворюваннями, оскільки вони мають тенденцію зменшувати реакцію імунної системи організму.

Не захищають від коронавірусу 2019-nCoV і захисні медичні маски. Їх варто одягати людям, що вже захворіли, для зниження ризику зараження інших в закритих приміщеннях. На вулиці маски неефективні. Також маски вдягають лікарі під час операцій.

Імуномодулятори. Такі лікарські засоби може призначити лише лікар.

Цибуля, часник, алкоголь та інші засоби «народної медицини». Не має жодного наукового обґрунтування ефективності цих засобів. Алкоголь навпаки пригнічує імунну систему і послаблює організм, ускладнюючи процес боротьби з вірусом.

 Як довго вірус живе на поверхнях?

За попередньою інформацією вірус може виживати на поверхнях лише протягом декількох годин. Прості дезінфікуючі засоби можуть вбити вірус, унеможливлюючи зараження людей.

Головні рекомандації, яких потрібно дотримуватись, – це особиста гігієна, міцний сон і якісне, регулярне харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: